Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Goluri de generic și înfrângere pentru UTA pe noua arenă din AradCiprian Petcut / SportPictures.eu
20 Sep 2020

Liga 1: Goluri de generic și înfrângere pentru UTA pe noua arenă din Arad

Pe noua arenă ”Francisc Neuman” UTA și Politehnica Iași, două formații pregătite de-a lungul timpului de regretatul Ionuț Popa, au oferit un meci condimentat, la fel ca personalitatea și declarațiile tehnicianului plecat dintre noi în luna iunie a acestui an.

Ciprian Rus a înscris în minutul 27 primul gol pe stadionul nou inaugurat cu un șut din mijlocul pareului în urma unei pase trimise înapoi de Hora, dar bucuria gazdelor a ținut numai opt minute. Veteranul Andrei Cristea a simțit culoarul de șut după pasa în adâncime primită de la Breeveld și a trimis balonul din unghi, din întoarcere, la colțul lung și l-a învins pe Moldovan pentru a restabili egalitatea. Portarul gazdelor a fost aproape de o gafă ce ar fi putut costa echipa sa, dar după pasa neinspirată trimisă de el și interceptată de Platini a avut timp să blocheze balonul în picioarele adversarului.

După 1-1 la pauză Politehnica Iași are un gol anulat în minutul 60 pentru o poziție de ofsaid a lui Andrei Cristea, însă semnalizarea tușierului a fost eronată, după cum s-a văzut pe reluările de televiziune. În faza imediat următoare UTA pleacă la atac și Ursu, inspirat, alege varianta șutului de la 25 de metri lateral stânga și îl învinge pe Axinte cu un gol de generic, balonul intrând în plasă la vinclul de la colțul lung. Elevii lui Daniel Pancu nu au lăsat garda jos, au revenit în atac și efortul le-a fost răsplătit în minutul 76 când un șut ratat al lui Vanzo s-a transformat într-o pasă în careu pentru Platini care a trimis de la 8 metri în plasa porții lui Moldovan cu toată opoziția lui Albu. În plus, o fază de atac prelungită care a plimbat mingea de-a latul careului lui Moldovan în minutul 84 s-a încheiat cu un șut cu efect trimis de Onea cu piciorul stâng de pe linia careului de 16 metri direct la vinclul de la colțul lung. Reușita rivalizează cu cea a lui Ursu și ambele concurează cu succes la titlul de reușita etapei.

Gazdele nu au mai găsit soluții de a marca și rămân cu trei remize după primele patru etape, în timp ce ieșenii revin în Copou pentru meciul cu FCSB cu două victorii la activ.

 

UTA - Politehnica Iași 2-3 (1-1)

Au marcat: C. Rus (min. 27), Ursu (min. 61)/A. Cristea (min. 35), Platini (min. 76), Onea (min. 84)

UTA (antrenor Laszlo Balint): H. Moldovan – Tomozei (min. 70 Pleașcă), Benga, Erico, Roumpoulakou – Tescan (min. 54 Oct. Ursu), Albu, Roșu, Buhăcianu (min. 88 D. Rusu) – Hora (min. 46 Morar), C. Rus (min. 70 Al. Ioniță)

Politehnica Iași (antrenor Daniel Pancu): Axinte – Onea, Mihalache, Baxevanos, Bușu – Passaglia, Breeveld (min. 75 Fr. Cristea), Vanzo – Platini (min. 90+3 D. Acka), A. Cristea (min. 66 Popadiuc), Calcan

Alte știri din Liga 1