Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Golul lui Butean apropie Astra de play-offSportPictures.eu
23 Feb 2019

Liga 1: Golul lui Butean apropie Astra de play-off

Astra Giurgiu a învins în această seară pe teren propriu pe FC Hermannstadt și cu 39 de puncte este 90% calificată în play-off-ul campionatului.

Pe arena ”Marin Anastasovici”, Alibec a arătat că rolul de playmaker i se potrivește foarte bine și a dat un prim exemplu în minutul 15 al partidei, atunci când a inventat o pasă luminoasă pentru Belu-Iordache și l-a lăsat singur în careul sibienilor cu Căbuz, dar fundașul dreapta nu a putut ajunge la timp pentru a împinge mingea în plasă. Oaspeții au dat replica în minutul 26 cu un voleu al lui Dâlbea din colțul careului mic scos în corner de Lazar, apoi deschiderea de scor a venit în startul reprizei secunde.

În minutul 49, după un un-doi cu Llullaku la marginea careului sibian, Alibec îi pasează lui Butean în colțul suprafeței de pedeapsă, iar fundașul stânga a catapultat balonul la vinclul colțului lung. Llullaku putea dubla avantajul în minutul 60, dar balonul trimis de el dintr-o execuție acrobatică a trecut puțin pe lângă bara de la colțul lung, iar la două minute distanță sibienii puteau egala prin Petrescu, dar reluarea sa din unghi închis s-a oprit în plasa laterală a porții lui Lazar. În minutul 81 Alibec s-a aflat din nou în rol de servant, cu toate că putea continua singur faza, pasându-i lui Zoua la limita careului de 16 metri, însă acesta a întârziat șutul și i-a permis lui Căbuz să pareze. În prelungiri Begue a tras și el în plasa laterală după o incursiune în careul sibienilor, astfel încât partida s-a încheiat Astra - FC Hermannstadt 1-0 (0-0).

De pe locul 4, giurgiuvenii așteaptă rezultatele celorlalte contracandidate pentru a vedea de ce rezultat au nevoie în ultima etapă, la Craiova pentru a-și atinge obiectivul.

Astra Giurgiu (antrenor Costel Enache): Lazar - Belu-Iordache, Cestor, Erico, Butean - Begue (min. 90+2 Hambo), Romario, N. Roşu (min. 61 Biceanu), Llullaku - Alibec, Zoua (min. 84 Balaure)

FC Hermannstadt (antrenor Vasile Miriuță): Căbuz - Măţel, Pîrvulescu, Dandea, Mijuskovic, Tătar - Petrescu (min. 63 Jazvic), Dâlbea (min. 70 L. Dumitru), Popovici - Blănaru, Offenbacher (min. 46 Tsoumou)

Alte știri din Liga 1