Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Gaz Metan face rocada cu ViitorulRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Dec 2019

Liga 1: Gaz Metan face rocada cu Viitorul

Gaz Metan Mediaș ia o opțiune importantă pentru play-off după victoria la limită pe teren propriu cu FC Viitorul, formația constănțeană suferind a patra înfrângere în ultimele cinci etape disputate.

Terenul greu, cu brumă acumulată pe suprafața gazonului din cauza umidității și temperaturii din jurul a 0 grade, a impus un joc fără prea multe atingeri deoarece balonul era accelerat de contactul cu gazonul. Din aceste considerente, soluția șutului era cea mai bună pentru jucătorii ambelor formații. Primul șut pe poartă l-am consemnat în minutul 16 la execuția lui Chamed din unghi la care Căbuz a fost atent și a respins în corner, apoi execuția lui Cardoso din minutul 24, șut cu pământul de la 15 metri, a fost parat cu dificultate de portarul constănțenilor. Chamed a avut cea mai mare ocazie din prima repriză a gazdelor în minutul 37, o reluare cu capul din 6-7 metri ce a trimis balonul puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Căbuz, apoi Rivaldinho a dat replica două minute mai târziu, însă Pleșca a fost la post și a respins șutul său cu un reflex de zile mari. Portarul gazdelor a reținut în doi timpi șutul de la mare distanță al lui Ciobanu din minutul 43, apoi în prelungiri Cardoso speculează indecizia fundașilor Viitorului și fură o minge în careul acestora pasându-i lui Buș, care a reluat din cădere, însă nu destul de periculos pentru Căbuz.

Deschiderea de scor survine în minutul 58 după o lovitură liberă de la 22 de metri executată perfect de Chamed, după care lupta devine aprinsă, însă fără mari faze de poartă. Abia în minutul 81 apare un nou șut pe poartă trimis de Houri, însă Pleșca a fost la post și a reținut. Timpul s-a scurs și în afara unui șut ratat al lui Zoua în mijlocul careului, Viitorul nu a mai avut șanse de a egala, în schimb Darius Olaru putea înscrie al doilea gol al medieșenilor în al doilea minut de prelungiri, fiind imitat de Buș un minut mai târziu.

Gaz Metan câștigă la limită, face 36 de puncte și trece pe locul 5 făcând rocada cu Viitorul, care rămâne cu 35 de puncte.

 

Gaz Metan Mediaș - FC Viitorul 1-0 (0-0)

A marcat: Chamed (min. 58)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Edi Iordănescu): Pleşca - Pleaşcă (min. 45 R. Romeo), M. Constantin, Larie, Velisar - Fofana, N. Roşu (min. 79 Droppa) - Olaru, Chamed, Cardoso (min. 68 Ely Fernandes) - S. Buş

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Căbuz - Boboc, Ţîru, Ghiţă, de Nooijer (min. 77 St. Filip) - Achim, Mladen, Houri - Rivaldinho (min. 77 Zoua), G. Iancu, G. Ganea (min. 46 L. Munteanu)

Alte știri din Liga 1