Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Fotbal frumos, rezultat nemulțumitorBogdan M Balas / SportPictures.eu
02 Mai 2015

Liga 1: Fotbal frumos, rezultat nemulțumitor

Ambele echipe intrate astăzi pe terenul din Brașov aveau o singură dorință: să obțină victoria ce le apropie de obiectivul salvării de la retrogradare. FC Brașov și CFR Cluj au arătat că merită, prin calitatea fotbalului prestat, să continue și sezonul viitor în primul eșalon fotbalistic, dar realitatea crudă a clasamentului își va spune în cele din urmă cuvântul.

Golul vine repede, în minutul 13, la prima fază de atac a oaspeților. Centrarea foarte bună de pe partea stângă a lui Camora îl găsește pe Negruț la 2 metri de bara din stânga porții lui Iacob, vârful ceferiștilor reluând cu capul la colțul scurt. O mare parte din vină aparține portarului brașovean, care într-o primă fază nu a intervenit pe centrare, apoi golul l-a primit pe un spațiu infim între el și bara porții. Egalarea survine în minutul 25 dintr-o fază controversată: Bencum este angajat cu o minge aruncată în spatele liniei fundașilor, iar croatul aflat în poziție de ofsaid preia pe piept în marginea careului mare și pasează în lateral pentru Marian Constantinescu, aflat într-o poziție de ofsaid reactivată, înscrie simplu. Arbitrul Istvan Kovacs a considerat regulamentară poziția ambilor jucători brașoveni și a validat golul. Până la pauză gazdele s-au apropiat în două rânduri de gol prin Cristi Ganea, prima dată reluarea acestuia trecând pe lângă, apoi golul marcat a fost anulat pe motiv de ofsaid.

Recitalul de ratări a continuat și după pauză, cu Buga ieșind la rampă într-o fază în care Bencum a ales să îi paseze deși era singur cu Mincă. Același Buga semnează alte două ocazii la faze consecutive în minutele 69 și 70, însă din păcate pentru echipa lui el este protagonistul unei faze din celălalt careu în urma căruia l-a faultat pe Tade și s-a dictat penalty pentru ceferiști. Același Tade transformă lovitura de pedeapsă și îi readuce pe oaspeți în avantaj. Era minutul 78 și timpul se scurgea în defavoarea brașovenilor, care totuși nu au depus armele și au reușit egalarea în minutul 86 prin Bencum cu un șut la colțul scurt. Finalul a fost similar cu cel al unui meci de box profesionist, cu fiecare combatant căutând să dea lovitura decisivă, ambele formații fiind foarte aproape de acest obiectiv.

Se termină FC Brașov – CFR Cluj 2-2 (1-1), o remiză care nu folosește niciuneia dintre cele două echipe.

 

FC Braşov (antrenor Adrian Szabo): Iacob - Străuţ, Novakovici, Goian, Novak - Aganovici, Tomislav - Constantinescu, Bencun, Cr. Ganea - Ţâră (min. 52 Buga, min. 80 Leko)

CFR Cluj (antrenor Francisc Dican): Mincă - Tiago Lopes, Larie, Carp, Camora - Al. Păun (min. 74 Chanturia), Muniru, Petrucci, Negruţ (min. 67 Guima) - Jakolis, Tade (min. 88 Veres)

Alte știri din Liga 1