Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Flacăra speranței continuă să ardăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
03 Mai 2015

Liga 1: Flacăra speranței continuă să ardă

Steaua menține distanța de 2 puncte față de liderul ASA după victoria din deplasare în ”Derby de România”. O întâlnire între două echipe aflate în suferință, partida de pe Arena Națională a fost mult mai animată în și de tribune, cu precădere de peluza fanilor dinamoviști. Venită să își susțină favoriții, peluza ”Cătălin Hâldan” a împiedicat începerea meciului aruncând torțe și petarde.

A fost cel mai ”fierbinte” moment al primei reprize, care a început cu câteva minute întârziere, într-un ritm destul de tern. O repriză lipsită de mari ocazii de gol în care notăm totuși șutul lui Stanciu din interiorul careului din minutul 15 și lovitura de cap a lui Prepeliță din minutul 41, în ambele cazuri balonul trecând pe lângă poarta lui Marc.

Suporterii dinamoviști ies din nou la rampă în startul reprizei secunde: îl iau la țintă pe Arlauskis și îl lovesc în mână cu un obiect și, după o scurtă întrerupere, o petardă ce explodează în apropierea lituanianului îl determină pe arbitrul Cristian Balaj să trimită echipele la cabine pentru 15 minute. Revenite pe teren, cele două echipe se cantonează în jumătatea stelistă, elevii lui Flavius Stoican pornind mai determinați în joc. După 10 minute de asalt dinamovist, Steaua reușește să deschidă scorul prin Stanciu. Mijlocașul revenit în echipa lui Gâlcă după o etapă de suspendare a fost faultat în careu de Bărboianu și tot el a transformat penalty-ul acordat. Golul venit în minutul 76 conform cronometrului arbitrului a descătușat echipa roș-albastră și după numai trei minute Stanciu reușește dubla cu un șut de senzație de la marginea careului dinamovist, mingea trimisă dintr-o bucată lovind stâlpul din stânga lui Marc și intrând apoi în plasă. Apostrofați de suporterii care până nu de mult îi încurajau, dinamoviștii revin în atac și ratează ocazii importante prin Marius Niculae și Elhamed și reușesc să reducă din diferență prin același Elhamed în minutul 90+16 după un șut din mijlocul careului. Concentrați pe atac și urmărind egalarea, dinamoviștii au lăsat spații largi în apărare, exploatate de Țucudean în minutul 90+22, vârful stelist fiind faultat în careu de Bunoza. Balaj arată punctul cu var și Prepeliță transformă stabilind scorul final al partidei Dinamo – Steaua 1-3 (0-0).

Scorul menține aprinsă flacăra speranței pentru steliști, fiind mai preocupați acum de obiectivul câștigării campionatului decât de a sărbători a 11-a partidă fără înfrângere în fața eternei rivale Dinamo.

 

Dinamo (antrenor Flavius Stoican): T. Marc - Bărboianu, A. Marc, Bunoza, S. Filip - M. Cristescu (min. 82 Bilinski), Nedelcearu, Alexe - C. Matei (min. 90+3 D. Rotariu), M. Niculae, V. Lazăr (min. 73 Elhamed)

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): Arlauskis - Râpă, Varela, Toșca, Guilherme - Prepeliță, Breeveld (min. 90+12 Filip) - Ad. Popa (min. 86 Țucudean), N. Stanciu (min. 90+6 G. Iancu), Tănase - Chipciu

Alte știri din Liga 1