Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Final incandescent în CopouDragos Pascaneanu / SportPictures.eu
23 Nov 2019

Liga 1: Final incandescent în Copou

Reveniți pe arena ”Emil Alexandrescu” după încheierea lucrărilor de refacere a gazonului, fotbaliștii Politehnicii Iași au oferit un meci de infarct suporterilor veniți în număr destul de mic din cauza vremii friguroase, dar și a adversarului cu o cotă mai mică, FC Voluntari.

Cu toate acestea ilfovenii au terminat în avantaj prima parte a meciului după ce au deschis scorul în minutul 37 cu un voleu frumos al lui Căpățână din centrarea lui Ion Gheorghe. Cel mai bun jucător al oaspeților a fost însă Rîmniceanu, portarul fiind inspirat la intervențiile din minutele 8, minge scoasă de la vinclu după șutul din lovitură liberă trimis de Loshaj de la 30 de metri, și 43, un alt șut al lui Loshaj din interiorul careului ce se ducea sub transversală.

După pauză un șut al lui Ion Gheorghe în minutul 59 prins de Târnovanu a fost urmat la cealaltă poartă de un alt șut sănătos trimis de Devesa în bara din stânga lui Rîmniceanu. Pe fondul presiunii puse de gazde, ilfovenii scapă pe contraatac în minutul 66 prin Laidouni, care îi pasează în careul advers lui Țîră, vârful de atac finalizând după ce i-a driblat pe Târnovanu și Frăsinescu. Elevii lui Mihai Teja își revin repede din șocul primirii celui de-al doilea gol și în minutul 77 Carlone inventează o scăriță pentru Passaglia și rămas singur cu Rîmniceanu argentinianul l-a executat cu sânge rece. Impulsionați de reușită, ieșenii primesc un duș rece două minute mai târziu când Popadiuc a încercat să respingă un șut-centrare al lui Laidouni și a fost aproape de autogol trimițând balonul în transvarsală, dar în minutul 83 izbutesc egalarea după o fază lucrată la antrenamente. Passaglia a întors balonul la Andrei Cristea după o lovitură liberă bătută scurt de acesta, iar șutul decarului gazdelor s-a oprit în plasă la colțul scurt fără ca Rîmniceanu să mai poată interveni. În ultimele minute se joacă cu garda jos, ieșenii simțind că pot da lovitura, însă nu au mai fost consistenți în joc și partida se încheie nedecis.

Politehnica face 22 de puncte, tot atât câte are și FC Botoșani, și staționează pe locul 8, iar FC Voluntari obține al 8-lea punct și continuă să fie în posesia ”lanternei roșii”.

 

Politehnica Iași - FC Voluntari 2-2 (0-1)

Au marcat: Passaglia (min. 77), A. Cristea (min. 83)/Căpățână (min. 37), C. Țîră (min. 66)

Politehnica Iași (antrenor Mihai Teja): Târnovanu - Cabral (min. 81 Assulin), Mihalache, Frăsinescu, And. Radu - Passaglia, Loshaj - Platini, Devesa (min. 73 Carlone), Horșia (min. 53 Popadiuc) - A. Cristea

FC Voluntari (antrenor Cristiano Bergodi): Rîmniceanu - A. Struna, I. Balaur, I. Armaș, A. Vlad - Căpățână, Gorobdov, Laidouni - I. Gheorghe, C. Țîră (min. 84 Papazoglou), Mățan (min. 84 Ebralidze)

Alte știri din Liga 1