Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Festival Budescu la GiurgiuSportPictures.eu
04 Nov 2019

Liga 1: Festival Budescu la Giurgiu

Astra a făcut spectacol la Giurgiu într-o partidă în care adversara sa Politehnica Iași a jucat în 10 timp de o repriză.

Elevii lui Bogdan Andone au supus presiunii echipa oaspete din primele minute, Valentin Gheorghe fiind blocat ca la hochei de Bădic (min. 13), apoi Florentin Matei a trimis puțin pe lângă vinclu (min. 20), iar Budescu a trimis peste poartă din lovitură liberă (min. 24). O reușită de excepție a playmaker-ului gazdelor a modificat pentru prima dată tabela în minutul 27. Budescu a executat direct la colțul lung o lovitură de colț de pe partea stângă și l-a surprins nepregătit pe Târnovanu, care nu a avut altceva de făcut decât să scoată balonul din plasă. Alibec iese și el la rampă cu o încercare pretențioasă de finalizare în minutul 34 când a rămas singur cu Târnovanu și cu o execuție cu efect de la 20 de metri ce a trecut puțin pe lângă vinclu în minutul 39, iar repriza se încheie cu șutul puternic al lui Graovac respins din plonjon de portarul ieșenilor. În minutele de prelungiri Francisc Cristea primește al doilea cartonaș galben și își lasă colegii în inferioritate numerică, situație din care au avut puterea de a ataca în partea a doua a meciului.

În minutele 61 și 75 au solicitat în două rânduri penalty pentru un pretins fault la Breeveld și respectiv la un posibil henț la Crepulja la șutul lui Gallego, însă arbitrul Ovidiu Haţegan a lăsat jocul să continue de fiecare dată. Ultimul sfert de oră aparține în totalitate gazdelor, care au înscris de trei ori pe contraatac. În minutul 76 Valentin Gheorghe a finalizat un contraatac-școală după o pasă primită de la Begue și un dribling subtil pe lângă Târnovanu, ieșit în întâmpinare, apoi o lovitură liberă bătută rapid de Alibec îi permite lui Budescu să intre în careul advers și să înscrie din unghi cu exteriorul piciorului drept la colțul lung, iar în minutul 86 Valentin Gheorghe face la rândul său dubla după o pasă a lui Alibec.

Astra face 25 de puncte și urcă pe locul 4, iar ieșenii rămân pe locul 8 cu 21 de puncte.

 

Astra Giurgiu - Politehnica Iași 4-0 (1-0)

Au marcat: Budescu (min. 27 și 81), V. Gheorghe (min. 76 și 86)

Astra Giurgiu (antrenor Bogdan Andone): Lazar - Graovac, Tamaș, Dima - Fl. Matei (min. 66 Begue), G. Simion (min. 51 Răduț), Crepulja, Radunovic - V. Gheorghe, Alibec, Budescu (min. 84 D. Gheorghe)

Politehnica Iași (antrenor Mihai Teja): Târnovanu - Gallego, Mihalache, Diallo, Bădic - Breeveld, Passaglia - Horșia (min. 53 Carlone), F. Cristea, Popadiuc (min. 77 Hațiegan) - A. Cristea (min. 66 A. Bălan)

Alte știri din Liga 1