Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Fără gol în debutul campionatuluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Iul 2021

Liga 1: Fără gol în debutul campionatului

FC Botoșani și FCSB au jucat în uvertura ediției 2021-2022 a Ligii 1, un meci alert care, însă, s-a încheiat fără gol. FCSB a controlat partida disputată în deplasare, a ratat o lovitură de la 11 metri și a trimis o dată balonul în bară, ceea ce i-ar îndreptăți pe elevii lui Dinu Todoran să considere că au pierdut două puncte în startul unui campionat ce se anunță foarte echilibrat.

Oaspeții au solicitat un penalty încă din minutul 3 în urma unui duel în colțul careului de 16 metri între Octavian Popescu și Racovițan, dar arbitrul Sebastian Colțescu a lăsat jocul să continue. Zece minute mai târziu, în urma unei lovituri libere executate de Tănase, Oaidă ajunge prea târziu la un balon ricoșat din zid în interiorul careului gazdelor și Remacle a avut timp să intervină și să respingă în corner, iar un minut mai târziu Octavian Popescu a încercat să-l surprindă pe Pap cu un șut de la 30 de metri, însă portarul gazdelor a fost atent și a reținut. Botoșenenii au o zvâcnire în minutul 15 când Kage a pivotat la 17 metri și a trimis la firul ierbii, însă Vlad s-a întins și a oprit balonul din drumul către plasă, portarul oaspeților intervenind din nou decisiv două minute mai târziu la centrarea lui Braun, reținând balonul înainte de a fi reluat de la 7 metri de Kage. Jocul pierde din intensitate, Moruțan execută pe lângă poartă o lovitură liberă în minutul 38, iar în minutul 42 Oaidă, deschis excelent de Cordea cu o pasă inspirată printre fundașii botoșeneni, șutează din unghi în bară și semnează cea mai mare ocazie a primei reprize.

Partea a doua a jocului începe cu o nouă pasă inspirată a lui Cordea în urma unei curse în flancul drept, dar Octavian Popescu este blocat de Edjouma în ultimul moment în colțul careului mic. Faza din minutul 50 a fost urmată de acordarea unui penalty zece minute mai târziu în urma faultului lui Șeroni asupra lui Octavian Popescu. Florin Tănase a „arestat” balonul și a încercat o nouă execuție originală de la punctul cu var, însă Pap i-a urmărit elanul frânt către balon și s-a dus pe colțul potrivit pentru a para lovitura. Dezamăgire în tabăra roș-albaștrilor, care revin în atac și în minutul 63 Racovițan a deviat cu capul peste transversală șutul lui Octavian Popescu, apoi în minutul 66 Ongenda trimite de la 17 metri puțin pe lângă stâlpul din dreapta lui Vlad după o fază pornită de la intrarea din flanc spre centrul terenului a fundașului dreapta Braun. Radunovic încearcă un șut de la limita careului gazdelor în minutul 67, Tănase reia cu capul din plonjon puțin pe lângă în minutul 70, iar în minutul 79 Cristea ratează o ocazie imensă trimițând cu capul din 4 metri în urma unei centrări trimise din lovitură liberă de Cordea. Ultima șansă de a înscrie i-a aparținut lui Radunovic în minutul 83 cu un șut cu efect ce l-a obligat pe Pap să respingă de la vinclu cu riscul unei accidentări, astfel încât partida se încheie indecis.

FCSB se pregătește de meciul de joia viitoare de pe Arena Națională cu kazahii de la Sakhtar Karaganda din turul 2 preliminar al Conference League, apoi pe 25 iulie vor primi vizita celor de la Universitatea Craiova pentru primul derby al campionatului.

 

FC Botoșani - FCSB 0-0 (0-0)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap - Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, Remacle (min. 46 Edjouma), Ongenda (min. 90 Camara) – Tîrcoveanu (min. 66 Patache), Kage (min. 46 Sila), Fili (min. 84 Dragu)

FCSB (antrenor Dinu Todoran): Vlad – V. Creţu, Haruţ (min. 46 Ov. Popescu), Vucur (min. 46 Cristea), Radunovic – Moruţan (min. 78 Musi), A. Creţu, Oaidă (min. 46 Ondrasek) – Cordea, Tănase, Oct. Popescu

Alte știri din Liga 1