Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB tranșează ultimul derby al anuluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Dec 2017

Liga 1: FCSB tranșează ultimul derby al anului

Arena Națională a fost gazda derby-ului dintre campioana și vicecampioana en titre, un meci extrem de disputat ce a generat spectacolul promis și așteptat de cei care l-au urmărit.

Gazdele de la FCSB au început partida cu un 11 grevat de absența unei pleiade de jucători importanți – fundașul dreapta Romario Benzar, cuplul de fundași centrali Planic-Bălaşa, mijlocașii Budescu, Teixeira şi De Amorim și cu Alibec nereținut în lot după ce a revenit la antrenamente la capătul unei perioade în care a acuzat probleme medicale. De partea cealaltă, FC Viitorul nu s-a putut baza pe Rîmniceanu, portarul campioanei fiind indisponibil din cauza unei afecțiuni la genunchi.

Pe un teren ideal, organizatorii optând pentru închiderea acoperișului în condițiile în care prognoza anunța precipitații pe toată perioada zilei de duminică, cei care s-au așezat mai bine în teren în startul meciului au fost elevii lui Gică Hagi, Țucudean dând tonul șuturilor la poartă în minutul 2 cu o execuție de la 25 de metri prinsă fără mari probleme de Niță. Roș-albaștrii au replicat prin Dennis Man în minutul 12, ex-arădeanul fiind pe post de finalizator într-o fază în care Gnohéré a centrat perfect din banda stângă, dar lovitura de cap a colegului său nu a prins cadrul porții. Emoțiile s-au mutat în minutul următor la poarta lui Niță, fundașii săi reușind să blocheze două șuturi ce îl puteau învinge pe goalkeeper-ul gazdelor. Într-o primă instanță Momcilovici și Nedelcu au respins șutul lui Eric venit pe o recentrare a lui Chițu, apoi Pintilii și Larie anulează încercarea de foarfecă laterală a lui Țucudean și îndepărtează cel mai mare pericol ivit la poarta celor de la FCSB. Pintilii își pune din nou amprenta pe jocul roș-albaștrilor în minutul 20, când i-a pasat decisiv pe culoar lui Dennis Man, tânărul mijlocaș pătrunzând în careu și înscriind la colțul scurt după ce l-a depășit din fentă pe Hodorogea. Deschiderea de scor nu a temperat avântul elevilor lui Gică Hagi, campionii având o mare ocazie în minutul 31 prin Eric, a cărui lovitură de cap din 7 metri a fost prinsă de Niță. Finalul de repriză a fost încins de altercația din minutul 43 în urma căreia Gnohéré l-a lovit cu mâna peste față pe Țucudean și a văzut cartonașul roșu.

Superioritatea numerică a fost vizibilă în primele minute ale reprizei secunde, când șutul lui Eric din minutul 51, șutul în transversală trimis din unghi de Cristi Ganea trei minute mai târziu și faza din minutul 61 a aceluiași Ganea, care a întârziat șutul aranjându-și balonul pe balonul stâng, au creat impresia că egalarea era o chestiune de minute. Sistemul defensiv al echipei pregătită de Nicolae Dică a fost afectat de schimbările succesive ale lui Pintilii și Ovidiu Popescu, iar inferioritatea numerică părea să fie un handicap masiv în fața aplombului echipierilor campioanei. O greșeală a lui Tordai a fost, însă, decisivă pentru soarta partidei. Un corner executat în minutul 65 de Man la colțul scurt părea a fi o misiune ușoară pentru portarul constănțenilor, însă acesta a avut o priză deficitară și a scăpat balonul oferindu-i un cadou neașteptat lui Momcilovic, care a îndeplinit formalitatea de a împinge balonul în plasă din câțiva metri. Rezistând forcing-ului oaspeților în următoarele 10 minute, în care Niță a fost magistral la lovitura de cap trimisă puternic de Țucudean și care se ducea sub transversală, roș-albaștrii au absorbit treptat presiunea pusă de campioni și au încheiat partida fără gol primit.

S-a încheiat FCSB – FC Viitorul 2-0 (1-0), o victorie ce îi apropie pe roș-albaștri la două puncte de liderul CFR Cluj, în timp ce elevii lui Gică Hagi rămân pe locul 6 la numai un punct în fața celor de la Dinamo, echipă ce joacă mâine la Timișoara.

 

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Niţă - Enache, Larie, Nedelcu, Momcilovic - Pintilii (min. 30 O. Popescu, min. 49 J. Morais), L. Filip - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman (min. 75 Golofca) - Gnohéré

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Tordai - D. Lopez (min. 57 Cr. Băluţ), Ţîru, Hodorogea, De Nooijer (min. 55 Vînă) – Cicâldău, Mladen, Cr. Ganea - Eric (min. 63 Drăguş) - Chiţu, Ţucudean

Alte știri din Liga 1