Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB suferă prima înfrângereRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
12 Sep 2020

Liga 1: FCSB suferă prima înfrângere

FC Voluntari i-a administrat prima înfrângere formației FCSB, cea care debutase fulminant cu trei meciuri câștigate cu 3-0 în acest start de sezon. Elevii lui Mihai Teja au jucat inteligent și au avut un randament maxim, punctând de două ori pe tabelă din tot atâtea ocazii mari de care au beneficiat.

Dominarea surdă a roș-albaștrilor, intrați în teren cu Briceag și Vînă ca noutăți față de formula standard utilizată de Toni Petrea în meciurile anterioare, a fost contracarată de ilfoveni în minutul 29 cu o reușită pe tabelă. O minge pierdută de Ovidiu Popescu la centrul terenului i-a pus pe contraatac pe cei de la Voluntari, Eric l-a deschis jocul în partea stângă pentru Vlad, balonul a ajuns la Ion Gheorghe, acesta a centrat din partea stângă pentru Mailat, aflat singur în spatele liniei fundașilor roș-albaștri, care a reluat simplu în plasă din 6 metri. Patru minute mai târziu, elevii lui Mihai Teja ar fi putut beneficia de o gafă a lui Vlad, portarul oaspeților fiind neatent la poziția colegului său Miron în momentul în care i-a lăsat acestuia balonul și Grădinaru a fost aproape de a profita. Prima ocazie mai consistentă a celor de la FCSB a venit în prelungirile primei reprize la o lovitură liberă executată de Florinel Coman la care, însă, Rîmniceanu a fost la post și a respins de lângă bară.

Cu trei schimbări la pauză, FCSB a abordat într-o notă mai ofensivă repriza secundă, iar Man a fost blocat doar de transversală în minutul 51 când a executat o foarfecă pe spate din 7-8 metri. Tot el a încercat șutul de la distanță în minutul 58, Rîmniceanu a reținut, apoi Coman a ratat de puțin ținta la un șut din afara careului trimis la colțul lung în minutul 62. După un șut al lui Ion Gheorghe parat de Vlad în minutul 64, în minutul următor o fază fixă aduce cel de-al doilea gol al gazdelor: un corner executat de Eric de pe partea stângă a adus balonul la Ricardinho, scăpat din marcaj de Cristea, iar portughezul a trimis cu capul în plasă din apropierea careului mic. Roș-albaștrii nu capitulează, reiau atacurile și în minutul 86 reduc din handicap prin Man cu o lovitură de cap în urma centrării lui Moruțan. FC Voluntari gestionează bine finalul de partidă și reușește să nu mai ia gol pentru a-și trece în cont a doua victorie din trei etape disputate și trece pe locul secund cu 7 puncte, la egalitate, dar cu un golaveraj inferior celor de la FC Botoșani.

 

FC Voluntari - FCSB 2-1 (1-0)

Au marcat: Mailat (min. 29), Ricardinho (min. 64)/Man (min. 86)

FC Voluntari (antrenor Mihai Teja): Rîmniceanu – Vlad, Armaş, Balaur, Costin – I. Gheorghe, Căpăţînă, Eric (min. 72 De Lucas) – Grădinaru (min. 84 Achim), Ricardinho (min. 77 Borţoneanu), Mailat (min. 84 Voinescu)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad – Creţu, I. Cristea (min. 70 Moruţan), Miron, Briceag (min. 46 Panţîru) – Ov. Popescu, Vînă (min. 46 Olaru), Fl. Tănase – Man, Buş (min. 46 Buziuc), Fl. Coman

Alte știri din Liga 1