Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB se impune în Ștefan cel Mare după 6 aniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
03 Feb 2021

Liga 1: FCSB se impune în Ștefan cel Mare după 6 ani

FCSB a venit pe arena din șoseaua Ștefan cel Mare cu obiectivul declarat de a obține cele trei puncte la finele jocului cu Dinamo pentru a-și menține supremația în fruntea campionatului, presiunea ”eternului derby” fiind în această seară mai puțin simțită decât cea pusă de la distanță de CFR Cluj.

Elevii lui Toni Petrea și-au pus în valoare încă din start superioritatea tehnică și au creat panică în careul lui Eșanu. Octavian popescu a reluat cu capul pe lângă în minutul 5, pentru ca trei minute mai târziu Florin Tănase să treacă pe lângă Andrei Radu și Bejan, statici, la marginea careului de 16 metri și să-l învingă pe portarul gazdelor cu un șut „pe întors” imparabil. După o fază în care Octavian Popescu și Florinel Coman s-au invitat unul pe celălalt să lovească balonul aflați singuri în fața lui Eșanu (min. 11), în minutul 18 Dinamo are prima acțiune la poarta lui Vlad, o lovitură de cap de la 16 metri trimisă de Nemec peste transversală. Octavian Popescu trage în blocajul unui adversar în minutul 30, iar după numai două minute îl angajează pe Coman cu o pasă lobată peste fundașii adverși, o execuție ce tinde să devină marcă înregistrată, însă șeptarul nu a reușit să-și facă pașii pentru a lovi corect balonul. Sorescu scapă către poarta lui Vlad în minutul 36 și alege varianta șutului la colțul lung în locul celei a unei pase în centru pentru Nemec și irosește o bună ocazie a dinamoviștilor, iar în minutul 45 Anton îl întrebuințează prima dată mai serios pe Vlad cu un șut din afara careului boxat de portarul oaspeților. Ultima ocazie de gol a primei reprize le-a aparținut celor de la FCSB, Radunovic fiind blocat de Nemec în colțul careului mic în urma unei faze dezvoltată în urma unei lovituri libere.

Repriza secundă a început cu o fază creată și finalizată de Ovidiu Popescu, fundașul dreapta al FCSB recuperând un balon din picioarele lui Steliano Filip și încheind o incursiune până la limita careului de 16 metri cu un șut ce a mângâiat stâlpul din stânga lui Eșanu. Coman îl întinde pe Eșanu cu un șut de la 25 de metri (min. 54), apoi Octavian Popescu a încercat un șut plasat la care portarul gazdelor s-a întins și a reținut de lângă bară (min. 56). Dinamoviștii ies puțin pe contraatac și Nemec șutează fără intensitate din interiorul careului fără a-i pune probleme lui Vlad (min. 57), dar în minutul 63 FCSB intră din nou cu patru jucători în careul lui Dinamo și cu Moruțan care rămâne în afara lui și șutează, apoi pe respingerea lui Eșanu Octavian Popescu îi pasează cu călcâiul lui Coman, dar acesta, surprins, trage în pieptul portarului dinamovist, ieșit să închidă unghiul. Dinamo este din ce în ce mai prezentă în atac, Fabbrini șutează de la 20 de metri pe lângă vinclu în minutul 69, dar zece minute mai târziu Steliano Filip le face un deserviciu colegilor săi luând al doilea cartonaș galben după un fault asupra debutantului Vukusic și lăsându-și echipa în inferioritate numerică. Intrat în minutul 77 în locul lui Florinel Coman, croatul Vukusic putea înscrie primul său gol pentru formația roș-albastră în minutul 86 după o pasă inspirată a lui Octavian Popescu, o preluare fină a croatului și un șut din interiorul careului deviat ușor de Eșanu cu călcâiul ce a trimis balonul în bară. Derby-ul nu se putea numi derby dacă nu se încheia cu sufletul la gură pentru suporterii ambelor formații: Nepomuceno putea semna golul egalării pe secundele de final cu o lovitură de cap ce a trecut puțin pe lângă stâlpul din stânga lui Vlad.

Se încheie, însă, 0-1, o victorie de orgoliu în deplasare a roș-albaștrilor după 6 ani de pauză.

 

Dinamo București - FCSB 0-1 (0-1)

A marcat: Fl. Tănase (min. 8)

Dinamo București (antrenor Ionel Gane): Eşanu - A. Radu, Puljici, Bejan, St. Filip - Sorescu, P. Anton, Răuţă (min. 58 Gol), Fabbrini (min. 73 Gueye) - G. Creţu (min. 2 Achim, min. 73 Nepomuceno) - Nemec

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad - Ovidiu Popescu, Cristea, Miron, Radunovici - Olaru (min. 71 Oaidă), Şut (min. 68 Perianu), Moruţan - Octavian Popescu, Fl. Tănase, Fl. Coman (min. 77 Vukusici)

Alte știri din Liga 1