Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB revine la trei puncte în urma lideruluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
11 Feb 2019

Liga 1: FCSB revine la trei puncte în urma liderului

Primul meci pe teren propriu al trupei pregătite de Mihai Teja a adus un rezultat menit să liniștească spiritele în rândul conducerii FCSB.

În compania celor de la FC Hermannstadt, roș-albaștrii au avut un start de meci fulminant și au deschis scorul în minutul 3 cu ajutorul lui Dâlbea, care a deviat în poartă șutul-centrare trimis de Man. Într-un meci început practic de la 1-0, gazdele au lăsat crisparea de-o parte și au continuat să asalteze buturile apărate de Căbuz și efectul pe tabelă nu a întârziat prea mult. În minutul 17 Benzar a centrat perfect de pe partea dreaptă și Hora a reluat din 6 metri, din voleu în plasa porții sibiene ducând scorul al 2-0. Tot el putea face dubla patru minute mai târziu cu o lovitură de cap, dar balonul a trecut peste transversală, apoi Man a șutat în cros puțin pe lângă în minutul 28. Dandea a semnat prima șansă a oaspeților în minutul 30, pentru ca la două minute distanță Dumitriu să preia nestingherit și să șuteze din interiorul careului lui Bălgrădean fără a prinde cadrul porții. Florin Tănase a driblat și a pivotat în careul sibienilor în minutul 39, dar în loc să paseze simplu lui Florentin Matei alege varianta șutului la colțul scurt și trimite în plasa laterală.

Repriza secundă a început cu ocazia lui Dâlbea, lovitură de cap din 8 metri după o lovitură de colț, fază la care Dandea putea primi penalty după o ținere evidentă a lui Filip. Jocul continuă în nota de dominare a roș-albaștrilor, intrarea lui Teixeira sporind creativitatea ofensivă, așa cum a fost în minutul 75 când l-a găsit cu o pasă inspirată pe Junior Morais în careul oaspeților, dar șutul acestuia s-a oprit în plasa laterală. Portughezul a apărut și la finalizare în minutul 80 când a reluat spre poarta lui Căbuz o minge blocată inițial de un fundaș advers la șutul lui Gnohere, dar și balonul trimis de el cu pământul a fost respins în corner. În cele din urmă, prestația sa a fost răsplătită cu un gol în al doilea minut de prelungiri după o nouă pasă de excepție trimisă de Romario Benzar.

Scorul final a fost FCSB – FC Hermannstadt 3-0 (2-0) și roș-albaștrii se apropie la trei puncte în urma liderului, în timp ce sibienii rămân cu 29 de puncte în mijlocul calculelor ce explorează variantele de accedere în play-off înainte de ultimele trei etape ale sezonului regulat.

 

FCSB (antrenor Mihai Teja): Bălgrădean - R. Benzar, Bălaşa, Filip, Jr. Morais - Pintilii (min. 46 Planic), Fl. Matei (min. 55 Teixeira) - Man, Fl. Tănase, Fl. Coman - Hora (min. 78 Gnohere)

FC Hermannstadt (antrenor Vasile Miriuță): Căbuz - Tătar, Dandea, Dâlbea (min. 59 Lendric), I. Stoica, S. Popovici - Offenbacher (min. 46 I. Petrescu), Moreira, L. Dumitriu (min. 77 Acsinte) - Jazvic, Blănaru

Alte știri din Liga 1