Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB reduce distanța față de liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Dec 2018

Liga 1: FCSB reduce distanța față de lider

Amânat cu 24 de ore de ceața ce a inundat aseară arena din Trivale, meciul dintre FCSB și Viitorul s-a disputat în cele din urmă în această seară în fața a 5.000 de spectatori. Mai determinați și cu o doză de maturitate vizibilă în momentele-cheie ale jocului, elevii lui Nicolae Dică s-au impus grație unui penalty transformat în doi timpi de Florin Tănase și a unui șut necruțător la vinclu trimis de Filip în minutul 76.

Junior Morais a deschis ostilitățile în minutul 9 cu un șut de la mare distanță prins de Cojocaru, apoi Bălgrădean a dat emoții colegilor cu o ieșire slabă în urma căreia a scăpat balonul și acesta se ducea spre propria poartă, dar a reușit să intervină la timp. În minutul 19 arbitrul Marius Avram l-a iertat de un cartonaș roșu pe Nedelcu și l-a avertizat doar cu galben pentru o intrare pe glezna lui Vînă, ”centralul” indicând punctul cu var pentru roș-albaștri în minutul 39 la contactul dintre Ghiță și Florinel Coman. Florin Tănase a încercat transformarea, dar Cojocaru a ghicit colțul pe care a tras decarul FCSB-ului, însă acesta a revenit și pe respingerea portarului oaspeților a împins balonul în plasă.

Deschiderea de scor de pe final de repriză le-a dat aplomb elevilor lui Nicolae Dică pentru cea de-a doua jumătate a meciului și Coman încearcă șutul în minutul 48, blocat fiind de Cojocaru. Trei minute mai târziu Filip îl vede bine cu o pasă lungă pe Gnohere la limita careului Viitorului, dar reluarea incomodă a acestuia a fost respinsă în corner peste transversală de portarul oaspeților. Filip se apropie de gol în minutul 58, dar lovitura sa de cap este respinsă în corner de Boboc, în timp ce Cojocaru își dovedește clasa la dubla ocazie a gazdelor din minutul 72 blocându-i pe Rusescu și Man. O lovitură liberă de pe partea dreaptă din apropierea fanionului de colț executată de Man și o deviere în careul mic a lui Planic au adus balonul la Filip, care din 6 metri îl înșurubează sub transversala de la vinclul din dreapta lui Cojocaru pentru a dubla avantajul gazdelor. Partida se încheie cu un șut din lovitură liberă al lui Ianis Hagi la care Bălgrădean a fost pe direcție și a reținut.

S-a încheiat FCSB – FC Viitorul 2-0 (1-0), o victorie meritată a roș-albaștrilor după o repriză secundă mai bună ce îi apropie la trei puncte de liderul clasamentului, CFR Cluj.

 

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Bălgrădean - R. Benzar, Planic, Bălaşa, Morais - Nedelcu (min. 46 M. Roman), Filip - Man (min. 83 Jakolis), Fl. Tănase, Fl. Coman - Gnohere (min. 65 Rusescu)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru - Boboc (min. 77 Ciobanu), Mladen, Ghiţă, De Nooijer - V. Achim, Artean, Vînă - I. Hagi, Voduţ (min. 71 Houri), Drăguş (min. 46 Iacob)

Alte știri din Liga 1