Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB recuperează doar un punct față de liderRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
10 Mai 2021

Liga 1: FCSB recuperează doar un punct față de lider

FCSB nu reușește să profite de pasul greșit făcut de CFR Cluj după ce a remizat la Giurgiu cu Academica Clinceni.

Formația roș-albastră a deschis scorul în minutul 20 cu o execuție frumoasă a lui Olaru, șut din întoarcere la firul ierbii trimis de la 16 metri, și cum jocul curgea către poarta lui Ureche, lucrurile mergeau bine. Ilfovenii arată că joacă relaxați și egalează în minutul 26 prin Cordea cu o lovitură de cap din 6 metri în urma unei centrări deviate a lui Adi Popa, iar zece minute mai târziu a fost rândul ex-ului Raul Rusescu să iasă la rampă cu o execuție de excepție, șut din voleu de la 20 de metri ce a trimis balonul la rădăcina barei din stânga lui Vlad și a adus formația oaspete în avantaj. Florin Tănase obține un penalty în minutul 53 și tot el ia balonul să transforme, ratează într-o primă instanță, dar execuția se repetă deoarece Ureche a plecat cu ambele picioare de pe linia porții când a plecat în plonjon pentru a para balonul. Tănase schimbă colțul și înscrie, iar misiunea FCSB părea a fi mult ușurată. Academica rămâne la fel de periculoasă, Adi Popa are un șut excelent în minutul 65, dar Straton, înlocuitorul lui Vlad la pauză, respinge în lateral balonul ce a mușcat gazonul în fața sa, apoi Bilali ratează o ocazie mare în minutul 74, reluând cu capul din careul mic în urma unui corner executat la bara a doua, dar balonul trimis de el nu prinde cadrul porții. Minutele de final aduc o presiune sufocantă a gazdelor, Tănase nu reușește să controleze balonul la o pasă a lui Moruțan ce l-a lăsat singur cu Ureche (min. 79), se cere penalty la un presupus henț la Patriche (min. 83), Radunovic este blocat în colțul careului mic de portarul oaspeților în momentul șutului (min. 87), iar Oaidă șutează și Ureche scoate de la vinclu în primul minut de prelungiri. Cea mai controversată fază a serii s-a petrecut în al doilea minut al prelungirilor, când Ureche respinge de pe linia porții lovitura de cap a lui Tănase, însă nici reluările nu au putut edifica dacă balonul a trecut sau nu cu toată circumferința sa linia porții.

S-a încheiat 2-2, un punct ce o apropie pe FCSB la diferența minimă de lider, în timp ce Academica rămâne pe locul 6 cu 26 de puncte.

 

FCSB - Academica Clinceni 2-2 (1-2)

Au marcat: Olaru (min. 20), Fl. Tănase (min. 56 pen.)/Cordea (min. 26), Rusescu (min. 36)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad (min. 46 Straton) – Creţu, Haruţ, I. Cristea, Radunovic – Vînă (min. 46 Oaidă), Ov. Popescu, D. Olaru – Moruţan, Fl. Tănase, Oct. Popescu

Academica Clinceni (antrenor Ilie Poenaru): Ureche – F. Achim, Bilali, Patriche, Dobrescu – Cascini, Cebotaru (min. 73 Cr. Tănase) – Ad. Popa (min. 78 Pîrvulescu), Chandarov (min. 72 Moulin), Cordea (min. 85 Pashov) – R. Rusescu (min. 85 Markovic)

Alte știri din Liga 1