Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB pune capăt seriei negativeRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Sep 2019

Liga 1: FCSB pune capăt seriei negative

FCSB pune capăt unei serii de rezultate negative cu o victorie la limită obținută pe teren propriu, în Trivale, împotriva celor de la FC Viitorul după un joc în care improvizațiile au continuat, însă diferența au făcut-o până la final Adi Popa și Gnohere.

Porniți favoriți din prisma poziției în clasament și a jocului prestat în ultima perioadă, elevii lui Gică Hagi au dat tonul ocaziilor în minutul 8 la șutul lui Gabi Iancu de la 25 de metri peste transversală. Patru minute mai târziu, Țîru comite o gafă în defensivă și încercarea sa de degajare se transformă într-o pasă pentru Florinel Coman al cărui șut la colțul lung este parat de Căbuz. Adi Popa șutează cu piciorul cu care se urcă în tramvai în minutul 16 și mingea este respinsă de Iacob, apoi în minutul următor Hora obține un penalty după un duel cu același Iacob. Vînă a executat în stânga lui Căbuz, portarul oaspeților intuind direcția balonului și respingând balonul, roș-albaștrii primind o lovitură de moral. Din fericire pentru ei, nu au capotat și Adi Popa a reușit să modifice tabela în minutul 38 cu un șut pe sub Căbuz după o pasă cu capul primită de la Florinel Coman. Viitorul reacționează imediat, Iancu șutează slab din mijlocul careului pe direcția lui Bălgrădean (min. 40) și trimite cu capul pe lângă stâlpul din stânga portarului gazdelor (min. 45). În primul minut de prelungiri atacantul Viitorului reușește să restabilească egalitatea pe tabelă după o deschidere în adâncime a lui Rivaldinho și un șut la colțul lung.

Repriza secundă a început cu o intervenție decisivă a lui Crețu la Iancu în careul lui Bălgrădean (min. 49), apoi Rivaldinho trage cu stângul direct în Bălgrădean dintr-o poziție ideală (min. 63). Începutul mai bun al Viitorului a fost contracarat de golul lui Gnohere din minutul 65, reluare cu capul din careul mic după o centrare a lui Panțîru de pe partea stângă la care Țîru a ratat intervenția. Kilogramele în plus l-au împiedicat pe Gnohere să urmărească o minge făcută un pic cam lung în careul Viitorului după un duel cu Achim și i-au permis lui Căbuz să iasă și să-l blocheze (min. 66), apoi Florinel Coman a trecut ca prin brânză printre fundașii adverși și a șutat periculos la firul ierbii, dar Căbuz a respins cu greutate (min. 72). Coman a mai taxat o reacție întârziată a lui Țîru într-un duel pentru balon la jumătatea terenului și a plecat pe contraatac pentru a-l deschide pe Gnohere la 16 metri, dar francezul a trimis în stâlpul din dreapta lui Căbuz (min. 81). Ciobanu șutează puternic din colțul careului mic chiar în mănușile lui Bălgrădean (min. 86), iar ultima ocazie a partidei i-a aparținut lui Florinel Coman, în bună dispoziție de joc astăzi, șut în cros de la limita careului de 16 metri ce a trimis balonul puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung.

FCSB obține a doua victorie în campionat și cu 7 puncte părăsește ultimul loc al clasamentului urcând până pe 10, în timp ce Viitorul a ratat șansa de a trece pe prima poziție.

 

FCSB - FC Viitorul 2-1 (1-1)

Au marcat: A. Popa (min. 38), Gnohere (min. 65)/G. Iancu (min. 45+1)

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): Bălgrădean - Crețu, Pintilii, Soiledis, Panțîru - Oaidă, Ov. Popescu, Vînă (min. 46 Moutinho) - A. Popa (min. 90+3 M. Roman), Hora (min. 46 Gnohere), Fl. Coman

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Căbuz - Mladen, Țîru, A. Iacob (min. 46 St. Filip), Boboc - V. Achim, Artean, Houri (min. 66 De Nooijer) - G. Iancu, Rivaldinho, G. Ganea (min. 30 Ciobanu)

Alte știri din Liga 1