Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB învinge și trece pe primul locRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Aug 2018

Liga 1: FCSB învinge și trece pe primul loc

Victorie a vicecampioanei la Ovidiu la capătul unui meci spectaculos, cu multe faze de poartă și cinci goluri, influențat totuși de eliminarea din minutul 5 a lui Ghiță. Viitorul a resimțit din plin eliminarea fundașului central pentru o ținere din postură de ultim apărător la Florinel Coman, iar Gică Hagi a fost obligat să sacrifice un om de atac, Mățan, pentru a echilibra compartimentul defensiv cu Boboc.

FCSB s-a cantonat în jumătatea de teren a gazdelor încă din startul meciului și Rusescu a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 4, dar lobul său peste Cojocaru este scos cu capul de pe linia porții de Țîru. Florinel Coman lovește bara direct din corner în minutul 18 și tot la o lovitură de colț executată de el în minutul 30 portarul Cojocaru calcă strâmb și se alege cu o entorsă la glezna dreaptă, fiind înlocuit de Buzbuchi. Băluță ratează o mare ocazie în minutul 42, reluarea sa din careul mic, dar și dintr-o poziție dificilă trecând peste transversală. Roș-albaștrii au revenit în atac și după ratările lui Florinel Coman și Filip golul cade în minutul 45. Rusescu se joacă cu Țîru și Buzbuchi, pe care îi lobează pe rând, dar șansa îi refuză bucuria reușitei și balonul lovește transversala revenind în teren la Florinel Coman, care l-a trimis simplu în plasă din 6 metri.

Detensionați, elevii lui Nicolae Dică se distanțează în minutul 52 prin Dennis Man, ex-arădeanul reluând în plasă din careul mic o minge adusă în fața porții de un un-doi între Rusescu și Florin Tănase. Imediat după aceea Dennis Man ratează dubla și elevii lui Gică Hagi au urcat încet-încet în ofensivă. Insistența lor a dat roade în minutul 71 când Vînă a înscris cu un lob peste Vlad, înlocuitorul lui Bălgrădean, după o pasă inspirată a lui Ianis Hagi. Vlad își salvează echipa cu o intervenție la șutul lui Ianis Hagi din minutul 73, apoi tot el repară două minute mai târziu o gafă a lui Jakolis în propriul careu. În minutul 82 Daniel Benzar clarifică necunoscuta învingătorului cu un gol înscris din careul mic, din cădere după o centrare perfectă la bara a doua a lui Jakolis. Atacantul a fost aproape de a face dubla în minutul 87, dar un luft într-o primă fază și o reluare cu tibia respinsă cu șoldul de Buzbuchi a menținut diferența de două goluri pe tabelă. Ultimul gol a fost înscris de Raul Rusescu, care și-a încununat o partidă bună cu o reușită pe măsură, un șut din prima din întoarcere de la limita careului ce a trimis balonul lângă bara de la colțul lung.

Scor final Viitorul – FCSB 1-4 (0-1), succes ce îi duce pe roș-albaștrii la cota 13 și îi plasează pe prima poziție a clasamentului.

 

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Cojocaru (min. 34 Buzbuchi) - Lima, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer - Ciobanu, Băluţă, Vînă - I. Hagi, Drăguş (min. 65 Houri), Măţan (min. 14 Boboc)

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Bălgrădean (min. 64 Vlad) - Jakolis, Nedelcu, Filip, Jr. Morais - Ov. Popescu, Qaka - Man, Fl. Tănase (min. 72 D. Benzar), Fl. Coman (min. 46 Moruţan) - Rusescu

Alte știri din Liga 1