Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB învinge la limită în meciul-spectacol de la MediașRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
23 Nov 2020

Liga 1: FCSB învinge la limită în meciul-spectacol de la Mediaș

Partida de la Mediaș dintre Gaz Metan și FCSB a fost cea mai intensă și mai antrenantă din acest campionat, ambele formații făcând risipă de energie și dovedindu-se generoase în fazele de atac, numeroasele ocazii de gol fiind și o consecință a tehnicității și angajamentului jucătorilor din teren.

Roș-albaștrii au făcut cea mai bună repriză din această ediție de campionat cu două goluri înscrise de ex-ul Olaru, de două ori trimițând mingea în bară și alte câteva ocazii mari la poarta lui Buzbuchi. După doar 5 minute de joc Moruțan a șutat din întoarcere din careul gazdelor și a lovit bara de la colțul scurt, balonul ricoșând în teren, apoi în minutul 11 același Moruțan centrează perfect din flancul drept la prima bară pentru Olaru, care a prelungit pe spate cu capul și a trimis balonul în plasă la colțul lung. Medieșenii au egalat din penalty la numai patru minute distanță, Ronaldo Deaconu transformând de la punctul cu var lovitura de pedeapsă acordată de arbitrul Sebastian Colțescu pentru faultul lui Crețu asupra lui Luis Nițu. Ritmul jocului nu s-a redus după primul sfert de oră plin de evenimente și în minutul 25 Moruțan rămâne singur cu Buzbuchi în careu, dar nu reușește să-l învingă după un dribling făcut în plus. Man este schimbat de Buș în minutul 28 după ce acuză probleme musculare, apoi în minutul 31 Olaru reușește ”dubla” contra fostei sale echipe după assist-ul lui Florin Tănase, cel care în primă instanță fusese blocat de Buzbuchi. Repriza s-a încheiat cu o nouă bară, semnată de un alt ex, Sergiu Buș, atacantul alegând varianta unui șut prin surprindere din întoarcere de la limita careului de 16 metri trimis la colțul lung.

Repriza secundă începe sub alte auspicii pentru gazde. După ce au scăpat cu fața curată în minutul 50 în urma raidului lui Buș în careul lui Buzbuchi încheiat cu un șut fără vlagă, Ricardo Valente semnează prima mare ocazie a medieșenilor trei minute mai târziu punând latul din 6 metri la centrarea lui Cardoso, însă Vlad a fost inspirat, s-a lăsat pe minge și a respins. În minutul 60 elevii lui Jorge Costa reușesc egalarea după o pasă excelentă a lui Cardoso, lobată peste fundașii echipei oaspete pentru Ricardo Valente, care a preluat din aer cu dreptul și a șutat din întoarcere cu stângul din colțul careului mic trimițând balonul la colțul lung imparabil pentru Vlad. Două minute mai târziu Cardoso ratează incredibil din careul mic, lovitura sa de cap trecând pe lângă stâlpul din stânga lui Vlad, apoi în minutul 76 Deaconu a încercat un șut de la mijlocul terenului, dar balonul a trecut peste transversală în condițiile în care Vlad era ieșit la 20 de metri. Finalul de meci îi găsește pe cei de la FCSB în atac, tânărul Octavian Popescu provocând panică în flancul drept al defensivei gazdelor și în cele din urmă obținând ăn minutul 89 un penalty contestat de medieșeni după un contact cu Butean. Sergiu Buș a transformat și a adus cele trei puncte pentru FCSB, care urcă din nou pe prima poziție cu 27 de puncte, cu două mai multe decât Universitatea Craiova.

Gaz Metan arată un fotbal încântător sub bagheta lui Jorge Costa și chiar dacă a cedat în această seară, se dovedește o candidată pentru un loc de play-off. În momentul de față, formația medieșeană ocupă locul 9 cu 13 puncte, la patru lungimi distanță de ultimul loc de play-off, ocupat de UTA.

 

Gaz Metan Mediaș - FCSB 2-3 (1-2)

Au marcat: R. Deaconu (min. 15 pen.), R. Valente (min. 60)/Olaru (min. 11 și 31), Sg. Buș (min. 90 pen.)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Jorge Costa): Buzbuchi - Butean, Larie, Baco, Velisar (min. 90+3 Costea) - Alceus, Da Silva (min. 90+1 Sambu) - Niţu (min. 15 R. Valente), Deaconu, Ze Manuel (min. 90+1 Chamed) - Cardoso

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad - Creţu, Cristea, Miron, Panţîru - Olaru (min. 51 Buziuc), Perianu, Vînă (min. 46 Ov. Popescu) - Moruţan, Man (min. 29 Buş), Tănase (min. 67 Oct. Popescu)

Alte știri din Liga 1