Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FCSB face un nou pas către play-offRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Oct 2019

Liga 1: FCSB face un nou pas către play-off

Chindia Târgoviște suferă a treia înfrângere pe teren propriu în fața unei echipe a FCSB în creștere de turație, dar încă departe de forma pe care o doresc suporterii săi.

Pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, elevii lui Bogdan Vintilă au început în forță în jocul contra unei formații care nu primise gol în precedentele patru etape și Gnohere a trimis primul șut spre poarta tânărului Aioani în secunda 30 declarând intențiile ofensive. Vînă încearcă și el un șut de la mare distanță în minutul 10, dar balonul trece peste transversală, apoi primul șut cadrat pe poartă al meciului vine în cealaltă jumătate de teren, Florea trimițând însă chiar pe direcția lui Vlad. În minutul 13 gazdele deschid scorul după o fază contestată îndelung de cei de la FCSB: un duel între Dumiter și Cristea este câștigat de târgoviștean, dar mingea l-a lovit în mână, arbitrul Ionuț Coza nu a sancționat hențul, balonul a ajuns la Neguț care a centrat perfect pentru Florea și atacantul a reluat cu capul imparabil învingându-l pe Vlad. În minutul 28 ”centralul” dictează lovitură de colț la un duel aerian între Aioani și Cristea, însă reluările arată că portarul gazdelor l-a lovit în cap pe adversar, care lovise în prealabil balonul. La numai două minute distanță Moutinho, una dintre surprizele din primul ”11” trimis în teren de Vintilă, a șutat din afara careului, iar Leca, apărut pe traiectorie, a deviat mingea și l-a păcălit pe Aioani, restabilind egalitatea pe tabelă spre deziluzia suporterilor târgovișteni.

După pauză Gnohere îi aduce în avantaj pe roș-albaștri după o fază de atacant de clasă, în care l-a păcălit pe adversarul direct și s-a retras pentru a lovi nestingherit cu capul balonul centrat perfect cu piciorul stâng de Adi Popa. Leca a avut șansa egalării în minutul 64, dar s-a trezit lovit de minge în picior la 6 metri după o centrare din lovitură liberă de Florea, apoi trei minute mai târziu același Florea a șutat pe direcția lui Vlad de la 16 metri. Portarul celor de la FCSB reține oportun în picioarele lui Florea în minutul 85, iar partida se încheie cu două ocazii ale oaspeților, șutul lui Tănase din minutul 89 pe lângă stâlpul din dreapta lui Aioani și șutul din unghi al lui Hora ce a șters transversala.

FCSB se impune meritat și acumulează 18 puncte, dar rămâne în afara locurilor de play-off, iar Chindia rămâne cu 15 puncte pe locul 11.

 

Chindia Târgoviște - FCSB 1-2 (1-1)

Au marcat: D. Florea (min. 13)/Leca (min. 30 aut.), Gnohere (min. 56)

Chindia Târgoviște (antrenor Viorel Moldovan): Aioani - Dinu (min. 46 Neciu), Pițian, Leca - Martac, Rață (min. 76 L. Mihai), Bic, Dumitrașcu - Neguț (min. 61 Cherchez), D. Florea, Dumiter

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): Vlad - Crețu, Chorbadzhiyski, Planic, Panțîru - Vînă, I. Cristea (min. 72 Soiledis), Fl. Tănase - Moruțan (min. 46 Ad. Popa), Gnohere, Moutinho (min. 60 Hora)

Alte știri din Liga 1