Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FC Botoșani termină sezonul regulat pe podiumIonuț Tabultoc / SportPictures.eu
24 Feb 2020

Liga 1: FC Botoșani termină sezonul regulat pe podium

FC Botoșani stabilește o performanță unică în istoria sa clasându-se pe locul 3 la finele sezonului regulat al Ligii 1. Acest lucru a fost pecetluit de victoria cu 2-1 (0-1) în fața rivalei regionale Politehnica Iași, echipă care va evolua în play-out și va încerca să evite retrogradarea.

Diferența dintre cele două formații, care au obiective diferite în faza a doua a campionatului, a fost foarte mică în partida din această seară. Mai mult decât atât, ieșenii au condus din minutul 30 cu o bijuterie de gol, creație personală a lui Omoh: atacantul nigerian a preluat balonul la 35 de metri, a driblat patru jucători ai gazdelor și a trimis o torpilă direct la vinclul porții apărate de Hankic de la 20 de metri. Egalarea a survenit imediat după pauză, nou-intratul Keyta l-a driblat scurt în careu pe Mihalache și a reluat sub transversală balonul primit de la Țigănașu, iar în minutul 55 salvatorul Dugandzic și-a făcut din nou datoria și a reluat în plasă din 3 metri un balon centrat din corner de Rodriguez.

Cu o serie de cinci victorii consecutive și 19 puncte în ultimele 7 etape, FC Botoșani face 45 de puncte și termină pe podium sezonul regulat, în timp ce Politehnica Iași rămâne cu 22 de puncte pe locul 12, antepenultimul al ierarhiei.

 

FC Botoșani - Politehnica Iași 2-1 (0-1)

Au marcat: Keyta (min. 47), Dugandzic (min. 55)/Omoh (min. 30)

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Hankic - Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - E. Papa, J. Rodriguez (min. 79 Cascini) - Ashkovski (min. 46 Keyta), Ebenhofer (min. 46 Carlone), Ofosu - Dugandzic

Politehnica Iași (antrenor Mircea Rednic): Rusu - Grădinaru, Klimavicius, Mihalache, Șerban - Platini (min. 79 Longher), De Iriondo, Passaglia, Horșia (min. 56 Chacana) - Omoh, A. Cristea (min. 66 Habibou)

Alte știri din Liga 1