Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FC Botoșani se impune în fața unui FCSB fără vlagăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Iul 2019

Liga 1: FC Botoșani se impune în fața unui FCSB fără vlagă

FCSB a arătat ca o echipă sleită de puteri și fără o idee de joc în partida din această seară disputată pe teren propriu la Pitești cu FC Botoșani. Victima de serviciu a formației roș-albastre a fost echipa pozitivă și a pus în pericol în mai multe rânduri poarta lui Vlad pentru a obține în cele din urmă prima victorie în confruntările directe.

Infirmeria plină a celor de la FCSB trebuie să mai acomodeze încă un pacient după ce Man a părăsit în lacrimi terenul după mai puțin de un sfert de oră de joc, iar forța ofensivă a echipei pregătite de Bogdan Andone a scăzut drastic. Încercările de a deschide jocul în flancuri s-au dovedit a fi fără succes, în timp ce în defensivă ambii fundași centrali au fost depășiți de viteza cvartetului ofensiv al moldovenilor. Prima ezitare a fost fatală pentru roș-albaștri, în minutul 18 Ashkovski depășindu-i cu lejeritate pe Planic și Cîrstea și pasându-i în mijlocul careului lui Andronic care l-a învins pe Vlad cu un șut pe jos. Tot Ashkovski i-a transformat în jaloane pe Bălașa, Planic și Cîrstea în minutul 35, dar șutul său a trecut peste transversală, pentru ca cinci minute mai târziu un contraatac școală al botoșenenilor să fie finalizat cu finețe de Ongenda cu un șut din marginea careului mare la care Vlad nu a avut ce să facă. La pauză se putea intra cu 3-0 în favoarea oaspeților după ce în minutul de prelungiri Vlad a respins cu greu șutul lui Ongenda, iar pe respingere Andronic nu a găsit spațiul porții.

Imediat după pauză Florin Tănase ratează o ocazie monumentală în minutul 51, mingea trimisă de el în cros mângâind bara din stânga lui Pap, un gol înscris pe start de repriză putând să dea o altă turnură jocului. Așa, moldovenii au răbdare și se mai apropie încă o dată periculos în minutul 63, când după o serie de pase la care roș-albaștrii au fost doar simpli observatori, Ashkovski a tras mult afară din poziție de unu la unu cu Vlad. Doar șutul lui Florinel coman la colțul scurt scos cu greu în minutul 78 de Hankic, înlocuitorul lui Pap, ne-a adus aminte că vicecampioana mai este pe teren, așa încât partida se încheie cu o victorie binemeritată a botoșenenilor.

 

FCSB - FC Botoșani 0-2 (0-2)

Au marcat: Andronic (min. 18), Ongenda (min. 40)

FCSB (antrenor Bogdan Andone): Vlad - Popescu, Cristea, Planic, Salomao (min. 46 Belu) - Vînă, Filip, Oaidă - Man (min. 16 Bălaşa, min. 61 Thierry Moutinho), Fl. Tănase, Fl. Coman

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap (min. 68 Hankic) - Haruţ, Miron, Chindriş, Soiledis - Rodriguez, Papa - Ashkovski, Ongenda, Ofosu (min. 82 Piţian) - Andronic (min. 74 Holzmann)

Alte știri din Liga 1