Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: FC Botoșani bifează a patra victorie consecutivăAlex Veres / SportPictures.eu
16 Aug 2021

Liga 1: FC Botoșani bifează a patra victorie consecutivă

FC Botoșani confirmă startul bun de sezon cu a patra victorie obținută în 5 etape. Astăzi, elevii lui Marius Croitoru s-au impus la limită la Mediaș în fața celor de la Gaz Metan la capătul unei partide în care au ratat o sumedenie de ocazii.

Prima a venit în minutul 6 în urma unei lovituri libere și a unei recentrări cu capul a lui Racovițan la care Yuri a deviat cu piciorul puțin peste transversală, apoi în minutul 17 a fost rândul gazdelor să încerce să pună în pericol poarta adversă. Ronaldo Deaconu l-a văzut ieșit dintre buturi pe Pap și a trimis balonul de la jumătatea terenului pe cadrul porții, însă goalkeeper-ul moldovenilor s-a repliat și a reținut. Oaspeții punctează pe tabelă în minutul 23 după o fază construită de Edjouma, o succesiune de driblinguri i-a permis să depășească trei adversari și să îi paseze în colțul careului mic lui Santos, care a înscris astfel la debutul său în tricoul Botoșaniului. Putea fi 2-0 în minutul 30 după un un-doi al lui Ongenda cu Papa, primul finalizând cu un șut ce a trecut puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung al porții apărate de Vâlceanu.

Portarul gazdelor a avut o intervenție providențială în minutul 42 la contraatacul care l-a lăsat pe Santos singur cu el și i-a refuzat brazilianului dubla, apoi în minutul 55 a fost rândul lui Papa să trimită un șut pe poartă, care însă nu l-a întrebuințat prea mult. În minutul 80 acesta a fost depășit de șutul lui Ongenda, dar Lixandru s-a repliat la timp și a îndepărtat balonul din apropierea liniei porții salvând un gol ca și făcut, iar pe secundele de final a fost rândul gazdelor să rateze o mare ocazie. Un balon recentrat în centrul careului a fost trimis puternic, fără preluare, de Chamed, dar o ușoară deviere l-a trimis în afara cadrului porții.

FC Botoșani face 13 puncte și se alătură CFR Cluj și Rapid pe podiumul clasamentului, în timp ce Gaz Metan rămâne cu 4 puncte pe antepenultimul loc al clasamentului.

 

Gaz Metan Mediaș - FC Botoșani 0-1 (0-1)

A marcat: Santos (min. 23)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Vâlceanu - Romeo (min. 29 De Moura), Matricardi, Yuri, Velisar - Izata (min. 74 Alceus), I. Filip (min. 46 Lixandru) - Horşia (min. 59 Grădinaru), R. Deaconu (min. 74 V. Morar), Chamed - Irobiso

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap - Braun, Racoviţan, Şeroni, Ţigănaşu - E. Papa, Edjouma (min. 54 Chindriş), Ongenda - Santos (min. 64 Torres), Sila (min. 78 Florescu), Fili (min. 78 Petkovski)

Alte știri din Liga 1