Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Exuberanță pe Arena NaționalăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Ian 2021

Liga 1: Exuberanță pe Arena Națională

FCSB a trecut, așa după cum era de așteptat, de Politehnica Iași în meciul disputat pe Arena Națională la capătul unei partide-spectacol, radical diferită de cea din etapa trecută de pe patinoarul de la Pitești.

Indiscutabil, omul meciului a fost Octavian Popescu, puștiul de 18 ani înscriind un gol și pasând decisiv la faza deschiderii scorului, însă nu a strălucit numai la aceste faze, întreaga sa prestație fiind impresionantă. Prima fază creată de el a fost în minutul 8, atunci când a aruncat mingea peste trei adversari în careul ieșean pentru Florinel Coman, a urmat pasa pe spate a acestuia pentru șutul din prima al lui Florin Tănase, dar puțin prea mult ”exterior” pus de decar a făcut ca balonul să treacă puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung. În minutul 25 Octavian Popescu trimite din nou o pasă lobată peste întreaga defensivă ieșeană pentru Tănase, care lovește balonul din colțul careului mic și îl învinge pe Brănescu pentru prima reușită a serii, iar șase minute mai târziu este rândul său să apară la finalizare după o lansare pe contraatac excelentă a lui Oaidă ce l-a lăsat singur cu goalkeeperul la limita careului de 16 metri. Opțiunea sa pentru șutul pe jos este intuită de portarul oaspeților, care parează de la firul ierbii, iar pe respingere tot el reia peste transversală. În minutul 34 Octavian Popescu iese din nou la rampă cu un șut puternic de la 22 de metri respins cu greu de Brănescu, iar înainte de pauză Coman trimite puternic din lovitură liberă și-l obligă pe portarul oaspeților să rețină în doi timpi.

Imediat după pauză, la prima incursiune spre buturile lui Vlad, ieșenii reușesc să egaleze prin ”ex-ul” Doru Popadiuc. Un aut, o respingere greșită cu capul a lui Miron ce a îndreptat balonul spre propriul careu, o intercepție a lui Lopes și un șut al acestuia din 14 metri au dus la o respingere în față a portarului gazdelor pe direcția lui Popadiuc, care a reluat simplu în plasă. O egalare nesperată pentru ieșeni, veniți în Capitală sub conducerea lui Adrian Kerezsy după ce Daniel Pancu a încetat relațiile contractuale cu clubul din Copou. FCSB se aruncă în atac, Moruțan trage puțin pe lângă (min. 51), iar Olaru este secerat în careu (min. 57), dar arbitrul Marian Barbu a lăsat jocul să continue. Rodney Lopes putea aduce Politehnica în avantaj în minutul 60, dar șutul său din colțul careului mic a trecut mult peste poarta lui Vlad. Ratarea este pedepsită în minutul 67 de Moruțan cu un gol de kinogramă, șut de la 20 de metri ce a mușcat transversala și a intrat în plasă în zona vinclului din dreapta lui Brănescu. De aici, partida are o singură echipă pe teren și Octavian Popescu își încununează prestația cu un gol în ultimul minut al timpului regulamentar după o intercepție a lui Moruțan la centrul terenului, o lansare pentru Coman și o pasă decisivă la limita careului de 16 metri. Un dribling scurt în fața lui Bușu și un șut la firul ierbii lângă stâlpul din dreapta lui Brănescu i-au adus tânărului jucător primul gol în tricoul roș-albastru.

FCSB învinge cu 3-1 și face 45 de puncte, în timp ce ieșenii rămân pe ultimul loc cu 15 puncte.

 

FCSB - Politehnica Iași 3-1 (1-0)

Au marcat: Fl. Tănase (min. 26), Moruţan (min. 67), Oct. Popescu (min. 90)/Popadiuc (min. 51)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad – Ov. Popescu, I. Cristea, Miron, Radunovic – Olaru, Şut (min. 46 Moruţan), Oaidă (min. 59 Simion) – Oct. Popescu, Fl. Tănase (min. 90 Buziuc), Fl. Coman

Politehnica Iași (antrenor Adrian Kerezsy): Brănescu – Onea, Frăsinescu (min. 74 Vega), Baxevanos, Buşu – Moisa (min. 13 Flores), R. Popa (min. 68 Mihalache), Passaglia – Rodny Lopes (min. 68 Vanzo), Duranovic, Mensah (min. 46 Popadiuc)

Alte știri din Liga 1