Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Execuție în 12 minuteDragos Pascaneanu / SportPictures.eu
15 Feb 2020

Liga 1: Execuție în 12 minute

Universitatea Craiova a tranșat soarta partidei din Copou cu Politehnica Iași în doar 12 minute și se apropie la trei puncte de liderul CFR Cluj înainte de confruntarea directă programată în Bănie în ultima etapă.

Oltenii au deschis scorul în minutul 10 prin Nițu cu un șut frumos de la 17 metri după o fază începută cu o verticalizare a lui Nistor și o prelungire cu călcâiul a lui Cicâldău. La doar 5 minute distanță Klimavicius l-a faultat pe Bancu în careul ieșenilor și penalty-ul acordat de arbitrul Cătălin Popa a fost transformat cu precizie de Cicâldău, apoi în minutul 22 în urma unui corner Târnovanu a respins de pe linia porții mingea trimisă de Nițu și deviată de Breeveld, iar Bălașa, atent, a reluat cu capul din apropiere și a modificat din nou tabela.

În startul reprizei secunde oltenii au fost surprinși la o fază fixă, Frăsinescu reducând diferența în minutul 52 cu un voleu din 8 metri la vinclul de la colțul scurt după o centrare în careu dintr-o lovitură liberă de la 35 de metri din apropierea tușei. Un minut mai târziu o combinație între Andrei Ivan și Cicâldău în careul gazdelor l-a pus pe cel din urmă în poziție de șut, dar balonul trimis de el la colțul lung a trecut puțin pe lângă stâlpul porții apărate de Târnovanu. Ieșenii s-au apropiat la diferența minimă după golul lui De Iriondo din minutul 69, un voleu din mijlocul careului după centrarea lui Platini din flancul drept, și au încins finalul de partidă, însă Bancu a dus scorul la 2-4 în minutul 82 după lansarea lui Nistor pe culoar și un șut la firul ierbii doar atins cu vârful degetelor balonul care s-a scurs în plasă. Scorul final și diferența de trei goluri au fost stabilite de Koljic în minutul 88 după o pasă în cros excelentă a lui Cicâldău pentru Vlădoiu și o centrare în 8 metri pentru reluarea simplă în plasă a vârfului bosniac.

S-a încheiat Politehnica Iași - Universitatea Craiova 2-5 la capătul unuia dintre cele mai frumoase partide ale acestei ediții de campionat.

 

Politehnica Iași - Universitatea Craiova 2-5 (0-3)

Au marcat: Frăsinescu (min. 52), De Iriondo (min. 69)/Nițu (min. 10), Cicâldău (min. 16 pen.), Bălașa (min. 22), Bancu (min. 82), Koljic (min. 88)

Politehnica Iași (antrenor Mircea Rednic): Târnovanu – Grădinaru, Klimavicius, Frăsinescu, Şerban – Breeveld (min. 59 De Iriondo), Passaglia – Luis Soares, Omoh (min. 70 A. Cristea), Chacana (min. 46 Horşia) – Luckassen

Universitatea Craiova (antrenor Corneliu Papură): Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, Cosic, Bancu – Nistor, Mateiu, Cicâldău – Bărbuţ (min. 83 Martic), Niţu (min. 35 Koljic), A. Ivan (min. 68 Vătăjelu)

Alte știri din Liga 1