Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Echipa sezonului 2018/2019Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Iun 2019

Liga 1: Echipa sezonului 2018/2019

Mirko Pigliacelli (U Craiova / 25 ani / 36 jocuri) - S-a impus în poarta oltenilor şi a devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din lotul alb-albaştrilor. A fost singurul integralist, o premieră în actualul sistem competiţional, şi unicul care şi-a trecut în cont un gol şi o pasă decisivă, asta şi datorită unui joc de picior foarte bun.

Romario Benzar (FCSB / 27 ani / 30 jocuri) - A revenit la forma arătată în 2017, atunci când a fost căpitanul celor de la Viitorul. Urcările sale în atac au pus mari probleme adversarilor. A contribuit cu 5 pase decisive.

Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 ani / 31 jocuri) - A fost şi în acest sezon liderul defensivei clujenilor, cea mai bună din campionat. Experienţa sa a reprezentat un mare avantaj în lupta pentru titlu.

Mario Camora (CFR Cluj / 32 ani / 32 jocuri) - A condus excelent echipa din teren, mobilizând colegii în momentele dificile. A izbutit 6 pase decisive, dar şi un gol. Este fotbalistul activ din Liga 1 cu cele mai multe sezoane consecutive pe prima scenă, 8.

Dennis Man (FCSB / 20 ani / 33 jocuri) - Sezonul 2018/2019 a fost cel în care a confirmat faptul că este unul dintre cei mai buni jucători din noul val. A înscris de 9 ori, a oferit 5 pase decisive (3 în play-off) şi a scos două penalty-uri.

Dan Nistor (Dinamo / 31 ani / 32 jocuri) - În ciuda unui parcurs al dinamoviştilor sub aşteptările fanilor, Dan Nistor a făcut un campionat foarte bun. A încheiat în fruntea clasamentului pasatorilor decisivi, 13 assist-uri, cele mai multe izbutite de un jucător pe durata unui campionat în ultimul deceniu.

Alexandru Cicâldău (U Craiova / 21 ani / 35 jocuri) - A impresionat prin maturitatea arătată în joc. Un fotbalist exemplar, care a făcut excelent legătura între compartimente. 4 goluri, 4 pase decisive şi 3 panalty-uri obţinute în 35 de meciuri.

Florinel Coman (FCSB / 21 ani / 35 jocuri) - Cu 11 goluri înscrise, a fost cel mai bun marcator dintre jucătorii eligibili U 21. În plus, a mai reuşit 5 pase decisive şi a scos 4 lovituri de pedeapsă.

Ianis Hagi (Viitorul / 20 ani / 31 jocuri) - A făcut un sezon fantastic! Cu 10 goluri marcate, 6 pase decisive şi două penalty-uri obţinute şi-a condus echipa spre al 2-lea podium din istoria dobrogenilor.

George Ţucudean (CFR Cluj / 28 ani / 27 jocuri) - Graţie celor 18 goluri marcate, a terminat pentru al 2-lea sezon consecutiv în fruntea clasamentului golgheterilor. A ajuns la 64 de reuşite în campionatul României, toate din acţiune.

Harlem Gnohere (FCSB / 31 ani / 29 jocuri) - A înscris de 15 ori şi a devenit cel mai bun marcator străin din istoria roş-albaştrilor (35 de goluri). Multe dintre reuşitele sale au schimbat cursul meciurilor.

Gheorghe Hagi (Viitorul / 54 ani) - A încheiat din nou în postura de antrenorul sezonului, asta după ce anul trecut a fost învins în acest top de fostul său coleg, Dan Petrescu. A fost de 9 ori desemnat tehnicianul etapei.

Notă: au fost luaţi în calcul doar jucătorii cu prezenţe în ambele faze ale competiţiei, sezonul regulat şi play-off/out.

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Liga 1