Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dunărea, prima victorie pe teren propriuEmil Vasilescu / SportPictures.eu
25 Aug 2018

Liga 1: Dunărea, prima victorie pe teren propriu

Politehnica Iași a fost din nou o echipă anonimă și a plecat învinsă de pe terenul celor de la Dunărea Călărași, înregistrând al treilea insucces în ultimele patru etape. Revirimentul aparent după victoria din Copou cu FC Botoșani a fost spulberat astăzi de elevii lui Dan Alexa, oaspeții bifând doar o jumătate de ocazie, în minutul 33 lui Andrei Cristea fiindu-i suflat balonul în ultima clipă de Ispas. De partea cealaltă, Dunărea arată că se încheagă încet-încet ca echipă sub bagheta ”Chirurgului” și a obținut prima victorie în Liga 1 în fața propriilor suporteri.

În prima repriză Mediop a ratat trei ocazii pentru gazde, la fiecare dintre acestea portarul Rusu menținând neschimbată tabela în dreptul ieșenilor, dar cel mai important moment a fost eliminarea lui Cioinac survenită în minutul 45 pentru al doilea cartonaș galben. Cu superioritate numerică în a doua jumătate a meciului, călărășenii au punctat în două rânduri. În minutul 56 Valentin Alexandru a ales o rezolvare individuală care s-a dovedit a fi inspirată și eficientă, șutul său din interiorul careului de 16 metri ajungând în plasă la vinclu după ce a lovit bara de la colțul lung. Alexandru a fost aproape de dublă în minutul 74, reluarea sa cu capul din 6 metri fiind însă pe direcția lui Rusu. Chiar dacă nu a izbutit să mai înscrie, Valentin Alexandru a oferit pasa decisivă cinci minute mai târziu pentru Kanda, atacantul român cu tată angolez reluând simplu din 6 metri pasa primită de pe partea dreaptă.

S-a încheiat Dunărea – Politehnica Iași 2-0 (0-0), a doua victorie pentru călărășeni, ce se poziționează pe locul 4 cu 9 puncte.

 

Dunărea Călărași (antrenor Dan Alexa): Straton - Gligorov (min. 46 V. Alexandru), Balaur, Dobrosavlevici, Ispas - Puşcaş - Kanda, Simion, Pană, Keyta (min. 59 Missi Mezzu) - Mediop (min. 76 Cucu)

Politehnica Iași (antrenor Flavius Stoican): Rusu - Rus, Mihalache (mi. 77 Zaharia), Frăsinescu, Sin - Gallego, Cioinac, Chelaru (min. 71 Mimoun), Pîrvulescu (min. 62 P. Petre) - Flores, A. Cristea

Alte știri din Liga 1