Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: ”Dubla” lui Rondon decide învingătoarea din TrivaleStefan Constantin / SportPictures.eu
08 Nov 2020

Liga 1: ”Dubla” lui Rondon decide învingătoarea din Trivale

CFR Cluj s-a impus la Pitești pe terenul celor de la FC Argeș și continuă să stea la trei puncte în urma primelor două clasate, FCSB și Universitatea Craiova.

Campioana a rezolvat soarta partidei în startul meciului cu golurile înscrise de Rondon în minutele 14 și 23. Prima reușită a atacantului venezuelean a venit în urma unui ”cadou” pe care portarul gazdelor, Micle, nu și-ar fi dorit să-l facă adversarilor chiar de ziua lui. Cel care a împlinit astăzi 19 ani a pasat în careu cu Deslandes și a pierdut de sub control balonul retransmis de fundașul francez, iar Deac, pe fază, i-a pasat scurt lui Rondon, care a îndeplinit o formalitate din 6 metri. Nouă minute mai târziu, Rondon recuperează un balon la mijlocul terenului de la Prepeliță, pasează la Michael Pereira, care îl găsește apoi cu o pasă filtrantă în careul lui Micle. O ”scăriță” subtilă trimite balonul la colțul lung și îl învinge pentru a doua oară pe aniversatul zilei. Cele două reușite au venit la timp pentru a-l liniști pe vulcanicul Dan Petrescu, antrenorul oaspeților explodând în minutul 5 al partidei atunci când arbitrul Horia Mladinovic nu a acordat penalty la faza în care Leca a agățat piciorul lui Păun chiar sub ochii acestuia.

Micle și-a făcut datoria în minutul 48 la șutul lui Rondon din careu în urma unei șarje derulate în flancul drept pe direcția de atac a formației clujene, apoi în minutul 54 a fost salvat de stâlpul din dreapta sa la lovitura liberă de la 22 de metri de Deac. În minutul 69 CFR a mai cerut un penalty, tot Păun fiind protagonist al fazei, de această dată Gabi Matei trăgându-l discret de umăr. Nici de această dată Horia Mladinovici nu a indicat punctul cu var, însă victoria clujenilor nu a fost periclitată.

Gazdele au avut o prestație discretă și nu au putut emite pretenții în fața unui mecanism de joc bine pus la punct al campioanei. Cu 8 puncte, FC Argeș rămâne pe locul 14, antepenultimul, și va juca etapa viitoare, peste două săptămâni, pe terenul Politehnicii Iași, vecina de clasament.

 

FC Argeș - CFR Cluj 0-2 (0-2)

A marcat: Rondon (min. 14 și 23)

FC Argeș (antrenor Ionuț Moșteanu): Micle – G. Matei, Leca, Deslandes (min. 46 Maes), Muşat – Drăghici (min. 80 Palic), Maric, Prepeliţă (min. 57 Ndiaye), I. Şerban – Meza Colli – Blejdea (min. 88 Mirică)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Bălgrădean – Cr. Manea, Susic, Ciobotariu, Camora – Itu (min. 83 Aurelio), Da Silva (min. 90 Hoban), Păun (min. 90 Costache) – Deac, Rondon (min. 89 Debeljuh), M. Pereira (min. 55 Djokovic)

Alte știri din Liga 1