Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dubla lui Mitriță îngenunchează Gaz MetanRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Dec 2018

Liga 1: Dubla lui Mitriță îngenunchează Gaz Metan

Meci dificil pentru Universitatea Craiova în prima partidă a etapei cu numărul 21, ultima din acest an. Gaz Metan Mediaș a venit pe ”Ion Oblemenco” decisă să pună capăt unei serii de cinci partide în care nu s-a întâlnit cu victoria, însă eforturile elevilor lui Mihai Teja, rămași în zece pentru aproape o oră de joc, au fost zădărnicite de omul providențial al oltenilor, Alexandru Mitriță.

Gazdele au pornit bine, cu ocazia imensă a lui Tiago din minutul 5, șut din 8 metri deviat de un jucător medieșean în corner, și beneficiază de rezultatul stării de iritare a lui Fofana care ia al doilea cartonaș galben în minutul 31 și își lasă colegii în inferioritate numerică. Chiar și așa, jucătorii oaspeți au cea mai mare ocazie a primei reprize în minutul 36 la reluarea cu capul din corner a lui Cristea scoasă de pe linia porții cu umărul de Mihăilă.

În repriza secundă oltenii accentuează presiunea la poarta lui Pleșca și pe un spațiu mai mare avut la dispoziție, Mitriță începe să iasă la rampă. Prima acțiune este cea din minutul 48, pătrundere central pe poartă și șut de la 19 metri deviat în ultimul moment de portarul oaspeților. Cinci minute mai târziu Pleșca este învins de atacantul de buzunar din Bănie, al cărui șut din lovitură liberă de la 30 de metri a fost deviat de zid și a intrat în plasă aproape de vinclul din stânga goalkeeper-ului celor de la Gaz Metan. Acesta are o nouă intervenție salutară în minutul 56 la șutul lui Cicâldău după o fază creată de același Mitriță, care la faza imediat următoare îi centrează perfect lui Donkor la 6 metri, dar lovitura de cap a fundașului ghanez a fost scoasă miraculos de pe linia porții de Pleșca. Zece minute mai târziu Mitriță îl încearcă din nou pe Pleșca cu un șut de la distanță, iar Burlacu putea avea o execuție mai bună în minutul 69 la reluarea sa din voleu din centrul careului medieșean. Mitriță obține un penalty în minutul 84 la contactul cu Diallo și tot el îl transformă realizând dubla.

S-a încheiat Universitatea Craiova – Gaz Metan 2-0 (0-0), rezultat cu care Mitriță își fixează echipa pe ultima treaptă a podiumului clasamentului pentru intersezon.

 

Universitatea Craiova (antrenor Devis Mangia): Pigliacelli - Martic, Donkor, T. Ferreira, N. Bancu - Mateiu, Cicâldău (min. 90+1 Fedele) - Bărbuţ (min. 89 M. Colli), V. Mihăilă (min. 62 Burlacu), Al. Mitriţă - N. Rocha

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Pleşca - Diallo, Michael, M. Constantin, Trif - Fofana, I. Cristea - Ely Fernandes, Ivanovic, Chamed (min. 76 Stancu) - Fortes (min. 67 Yazalde)

Alte știri din Liga 1