Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dubla lui Hanca decide victoriaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Apr 2017

Liga 1: Dubla lui Hanca decide victoria

Prima etapă a returului a adus în Ștefan cel Mare pe Viitorul într-un meci decisiv pentru stabilirea configurației podiumului. Venită după două victorii consecutive, Dinamo pornea favorită în fața formației de la malul mării, care nu reușise să înscrie în ultimele două partide disputate.

Fără Romario Benzar în lot și cu Florinel Coman pe banca de rezerve, Viitorul nu a avut forță ofensivă și chiar dacă a dominat teritorial, i-a lipsit impulsul pe ultima pasă. Elevii lui Gică Hagi s-au instalat în jumătatea adversă și au controlat începutul partidei cu accent pe flancul stâng, cu Cristi Ganea, Casap și Vlad Morar activi. Cu toate acestea, prima mare ocazie a aparținut gazdelor, Rivaldinho șutând de la marginea careului puțin pe lângă vinclul colțului scurt după ce fusese lansat cu o pasă în adâncime. După primul sfert de oră, albaștrii au cedat inițiativa și s-au mulțumit să se apere aglomerat și să speculeze spațiile pe care echipa gazdă le oferea în defensivă. Așa a fost și în minutul 29, când Purece trimite puternic de la 25 de metri, dar pe direcția lui Cerniauskas, chiar dacă în fața sa se afla Steliano Filip. Ultima situație notabilă a fost lovitura liberă de la 17 metri executată de Casap în minutul 42, dar balonul a trecut mult peste transversala porții dinamoviste. Așa s-a încheiat o primă repriză tacticizată, cu un plus în exprimare pentru echipa oaspete, mai mobilă și mai inventivă.

Doar ce a început repriza secundă Vlad Morar a fost aproape de a schimba tabela, mingea revenindu-i în două rânduri de la adversari după ce a fost lansat și a pătruns în careul dinamovist, șutul său la colțul lung trecând puțin pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Cerniauskas. La cinci minute distanță Ganea îl întinde pe goalkeeper-ul lituanian cu un șut din afara careului ce se ducea sub transversală, apoi Purece șutează din nou pe centrul porții în minutul 53. Hanca deschide scorul în minutul 68 penalizând erorile din defensiva Viitorului: o centrare de pe partea stângă a lui Steliano Filip l-a găsit pe mijlocașul dinamovist nemarcat la 7 metri de poartă, șutul său lăsându-l pe Rîmniceanu fără șanse. Vlad Morar înscrie trei minute mai târziu, dar din ofsaid și arbitrul Horațiu Feșnic nu validează reușita, apoi în minutul 74 Hanca face dubla din 2 metri după o centrare în forță a aceluiași Steliano Filip. Țucudean reduce rapid din diferență, la numai trei minute distanță, cu un șut excelent la colțul lung și Viitorul se cantonează în jumătatea gazdelor pentru ultimele minute ale partidei, dar alb-roșiii fragmentează jocul și reușesc să își conserve avantajul pentru prima victorie a lor pe propriul teren.

Scor final Dinamo – Viitorul 2-1 (0-0), echipa din Ștefan cel Mare acumulând 32 de puncte, cu două mai puțin decât Viitorul și cu patru mai puțin decât liderul FCSB.

 

Dinamo (antrenor Cosmin Contra): Cerniauskas – Romera, Nedelcearu, Dielna, S. Filip – Mahlangu, Nistor – Hanca (min. 90 Maric), Rivaldinho, Palic (min. 63 Busuladzic) – Nemec (min. 75 Bawab)

FC Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Rîmniceanu - S. Rădoi, Țîru, Boli, C. Ganea - N. Roşu, Nedelcu (min. 42 Doru Dumitrescu), Casap (min. 61 Fl. Coman) - A. Chiţu, Vl. Morar (min. 71 Țucudean), Purece

Alte știri din Liga 1