Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Două penalty-uri, un gol, victorie pentru FCSBRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
04 Nov 2018

Liga 1: Două penalty-uri, un gol, victorie pentru FCSB

FCSB câștigă războiul penalty-urilor cu Astra și urcă pe locul secund la două puncte în urma liderului CFR Cluj.

Calitatea gazonului de pe Arena Națională și-a spus din plin cuvântul în acestă seară, ambele formații fiind afectate în cursivitatea exprimării. Primele 45 de minute au fost echilibrate, cu ocazii de ambele părți, primele faze de poartă fiind consemnate în jumătatea de teren a gazdelor. În minutul 2 Valentin Gheorghe a șutat periculos, însă pe direcția lui Bălgrădean, apoi cinci minute mai târziu Llullaku șutează din interiorul careului din unghi de 45 de grade mult afară după ce a lovit balonul cu exteriorul. Replica FCSB a venit în minutul 10 la șutul din unghi la colțul scurt al lui Mihai Roman, jucător reprofilat cu rezultate bune pe postul de fundaș stânga. Un șut din afara careului trimis de Belu-Iordache a fost deviat cu brațul drept de Junior Morais, iar arbitrul Horațiu Feșnic a dictat penalty. Era minutul 20 și Astra putea să modifice tabela, dar Llullaku a fost ghicit de Bălgrădean, portarul echipei gazdă plonjând în dreapta și respingând în corner balonul șutat cu forță de jucătorul albanez. Șapte minute mai târziu Biceanu a deviat balonul aruncat în careu în urma unei lovituri libere, dar devierea sa nu a fost destul de subtilă pentru a-l surprinde pe Bălgrădean, după care Florinel Coman a executat bine o lovitură liberă la cealaltă poartă și l-a determinat pe Lazar să respingă de sub transversală. Până la pauză Junior Morais plasează în două rânduri lovitura sa de cap, dar fără efect pe tabelă.

În partea a doua a meciului elevii lui Nicolae Dică au început în forță și Lazar are o intervenție monumentală la lovitura de cap a lui Gnohere din minutul 53. Mrzljak și-a încercat șutul de la distanță în minutul 60, după care tot el comite penalty șase minute mai târziu după ce l-a călcat pe Moruțan. Gnohere se prezintă la punctul cu var și spre deosebire de Llullaku a transformat și a descătușat formația roș-albastră. Mult mai degajați, elevii lui Nicolae Dică au controlat jocul cu calm, însă ultimele minute îi găsesc pe giurgiuveni mai prezenți în jumătatea adversă. După o lansare lungă din propria jumătate de teren, Zoua este blocat în ultimul moment de Filip în minutul 84, apoi tot fundașul roș-albaștrilor trimite din greșeală o minge ce îl lasă pe Zoua singur cu Bălgrădean, lobul acestuia trecând peste transversală.

S-a încheiat FCSB – Astra 1-0 (0-0), giurgiuvenii rămânând cu 20 de puncte și avantaj minim în fața echipei de pe locul 7.

 

FCSB (antrenor Nicolae Dică): Bălgrădean - R. Benzar, L. Filip, Jr. Morais, M. Roman - Nedelcu, Teixeira (min. 84 Zlatinski) - Man (min. 88 Rusescu), Fl. Tănase, Fl. Coman (min. 46 Moruţan) - Gnohere

Astra Giurgiu (antrenor Gheorghe Mulțescu): Lazar - Belu-Iordache, Erico (min. 68 Bejan), Cestor, Radunovic - Mrzljak (min. 74 Zoua) - V. Gheorghe, Roșu, Biceanu, Llullaku - Begue (min. 88 Buş)

Alte știri din Liga 1