Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Două ocazii, două goluri și trei puncte mari pentru ieșeniGeorge Ionescu / SportPictures.eu
16 Mar 2019

Liga 1: Două ocazii, două goluri și trei puncte mari pentru ieșeni

Politehnica Iași recuperează punctele pierdute pe teren propriu în prima etapă a play-out-ului cu o victorie la limită pe terenul Dunării Călărași, rezultat ce readuce echipa moldavă pe prima poziție a ierarhiei.

Jucătorii pregătiți de Flavius Stoican au fost discreți în prima parte a jocului, una în care Gabi Iancu a ieșit în evidență la gazde cu o centrare bună la faza din minutul 8 în care Souda nu a avut resurse pentru a trimite puternic spre poartă mingea recentrată de Souda. Portarul spaniol Ruben Mino Peralta a avut o intervenție salutară în minutul 31 la șutul lui Ammari din afara careului ce l-a forțat să scoată balonul de la firul ierbii, apoi cinci minute mai târziu este ocrotit de șansă la execuția din lovitură liberă a lui Iancu ce a trecut puțin peste transversală.

Responsabil cu execuția fazelor fixe, fostul jucător al Viitorului și al FCSB a centrat perfect în minutul 52 pentru Souda la 7-8 metri, însă Mino este pe fază și respinge in extremis lovitura de cap a mijlocașului Dunării. Mino este din nou salvatorul oaspeților la șutul din unghi al lui Ammari din minutul 65, dar comite o gafă capitală patru minute mai târziu. La un corner bătut de pe dreapta de Gabi Iancu, Mino iese neinspirat și este depășit de balonul trimis cu efect de atacantul gazdelor. Cursul jocului justifica scorul de pe tabelă, dar ieșenii dau lovitura în două rânduri la singurele ocazii la poarta lui Calancea. Platini îl execută pe portarul gazdelor în minutul 81 cu un șut plasat de la marginea careului, iar Gardoș dă lovitura în minutul 87 cu o reluare cu capul din 7 metri în urma unei centrări a lui Nascimento după un corner bătut scurt.

Se încheie Dunărea Călărași – Politehnica Iași 1-2 (0-0), rezultat ce fixează echipa gazdă pe penultimul loc al clasamentului cu 12 puncte.

 

Dunărea Călărași (antrenor Dan Alexa): Calancea - Enache, Dobrosavlevici, Luchin, Filip - Simion - Ammari, Souda (min. 64 Keyta), Honciu (min. 54 Henderson), G. Iancu (min. 78 V. Munteanu) - Ndiaye

Politehnica Iași (antrenor Flavius Stoican): Ruben Mino - L. Rus, Gardoş, Frăsinescu, Sin - Mihalache, Cioinac (min. 82 Bădic), Teixeira (min. 56 Nascimento) - Sanoh, Platini, P. Petre (min. 70 Burlacu)

Alte știri din Liga 1