Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Doar două goluri marcate de FCSB pe ”Ion Oblemenco”Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Dec 2020

Liga 1: Doar două goluri marcate de FCSB pe ”Ion Oblemenco”

Man a fost din nou killer-ul Universității Craiova în victoria cu 2-0 pe care FCSB a obținut-o în deplasarea de pe ”Ion Oblemenco”. Intrați la pauză conduși pe tabelă după ce au avut marile ocazii ale primei reprize, elevii lui Corneliu Papură au căzut cu totul în partea a doua a jocului după ce Man și-a trecut în cont cel de-al doilea gol.

FCSB a avut primele două ocazii ale partidei, în minutul 12 în urma unui corner executat de Moruțan și prelungit pe spate de Man, Baiaram a fost aproape de a marca în propria poartă după ce i-a suflat balonul lui Florin Tănase, apoi două minute mai târziu Man a pătruns în careu și a șutat slab, permițându-i lui Pigliacelli să rețină. Treptat posesia le revine mai mult gazdelor și în minutul 21 o acțiune de contraatac le-a oferit acestora șansa de a deschide scorul: Nistor l-a angajat cu minge lungă pe Mamut, care a intrat în careu și a șutat puternic la colțul lung, dar Vlad a respins în corner. Prestația ezitantă a lui Baiaram, asezonată cu o serie de intervenții dure asupra adversarilor, a dus la schimbarea lui cu Andrei Ivan, mutare care părea să impulsioneze ofensiva juveților. În oglindă, Panțîru a avut la rândul său o serie de imprecizii în controlul balonului, așa cum a fost în minutul 34 când Nistor l-a deposedat, balonul a ajuns la Ivan, care a pasat la 16 metri pentru șutul din prima al lui Cicâldău, însă Vlad a respins de sub transversală cu un nou reflex remarcabil. Trei minute mai târziu portarul roș-albaștrilor a răsuflat ușurat la balonul reluat cu capul de Cicâldău din centrarea lui Vlădoiu și trimis peste transversală, iar în minutul 39, la prima acțiune construită mai consistent de FCSB se produce deschiderea de scor. Balonul pleacă din apropierea liniei de tușă de la Panțîru în lung de linie pentru Olaru, care prelungește în centru pentru Florinel Coman, aflat într-o zonă liberă ce îi oferă timp să analizeze poziția și să decidă angajarea lui Man cu o pasă filtrantă. Arădeanul este părăsit din marcaj de Bancu, pătrunde în careu și din apropierea colțului careului mic l-a învins pe Pigliacelli la colțul scurt cu un șut cu șiretul interior al piciorului stâng.

Toni Petrea schimbă la pauză și îl introduce pe Briceag în locul lui Panțîru pentru a oferi mai multă siguranță flancului, efectul fiind vizibil la zece minute de la reluare. Briceag îl deposedează pe Ivan în tușă în jumătatea de teren a oltenilor, balonul ajunge la Olaru care prelungește la Moruțan, aflat într-o zonă liberă. Mijlocașul profită de o ieșire hazardată a lui Bancu și i-a oferit un assist lui Man, care a rămas singur cu Pigliacelli și l-a executat cu sânge rece cu un șut pe jos. De la 0-2 jocul a încăput pe mâna celor de la FCSB, elevii lui Toni Petrea irosind cu nonșalanță pe bandă rulantă ocazie după ocazie. Olaru trimite în bară în minutul 61 cu un șut de la 20 de metri, Man ratează hattrick-ul în minutul 64, șutul său din întoarcere din mijlocul careului fiind pe direcția lui Pigliacelli, iar un minut mai târziu Olaru recidivează lovind bara din dreapta portarului cu un șut din unghi. Florin Tănase are o dublă ocazie în minutul 76, balonul șutat de el fiind blocat în primă instanță de Bancu, apoi nu poate lovi puternic balonul ricoșat și îi permite lui Pigliacelli să rețină. Portarul gazdelor face minuni și în minutul 78 la șutul lui Moruțan, apoi în minutul 81 este rândul lui Florinel Coman să rateze o dublă ocazie, un prim șut respins de Pigliacelli urmat de un balon scos de pe linia porții de Bălașa. Retrași de pe teren pentru a nu forța prea mult din punct de vedere fizic, Coman și Tănase au resetat atacul lui FCSB și partida se încheie cu victoria la două goluri diferență.

FCSB revine pe prima poziție cu 33 de puncte și va juca luni la Mogoșoaia cu Sepsi OSK, în timp ce Universitatea se deplasează la Cluj pentru jocul de marți cu campioana CFR. Oltenii au 31 de puncte și ocupă locul secund, iar clujenii au 30 de puncte și ambiția de a dovedi că au puterea să se lupte pentru un nou titlu de campioană.

 

Universitatea Craiova - FCSB 0-2 (0-1)

A marcat: Man (min. 39 și 55)

Universitatea Craiova (antrenor Corneliu Papură): Pigliacelli - Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Nistor, Bic (min. 78 Screciu), Cicâldău (min. 78 Căpăţână) - Baiaram (min. 30 Ivan), Mamut, Ofosu (min. 70 Bărbuţ)

FCSB (antrenor Anton Petrea): Vlad - V. Creţu, I. Cristea, Ov. Popescu, Panţîru (min. 46 Briceag)- Moruţan, G. Simion (min. 64 Perianu), Olaru - D. Man, Fl. Tănase (min. 82 Buziuc), Fl. Coman (min. 82 Oct. Popescu)

Alte știri din Liga 1