Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dinamo urcă pe loc de play-offRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Oct 2019

Liga 1: Dinamo urcă pe loc de play-off

Pe arena din șoseaua Ștefan cel Mare, Dinamo a trecut la pas de Gaz Metan Mediaș, echipă apatică poate și deoarece a fost lipsită de prezența pe banca tehnică a lui Edi Iordănescu, suspendat pentru două jocuri.

După un cadou făcut de Puljic pentru Cardoso în minutul 6, pasă cu pieptul la portar, dar prea scurtă, trimisă de atacantul oaspeților mult peste transversală, alb-roșiii au deschis scorul în minutul 21 prin Mrzljak cu un șut la colțul lung de la limita careului după o pasă foarte bună a lui Sorescu. Zece minute mai târziu Sorescu trece la finalizare, însă lovitura sa de cap din colțul careului mic a fost respinsă de Pleșca, portarul medieșenilor câștigând un nou duel cu dinamovistul în minutul 37 la o fază în care Ciobotariu l-a lansat pe contraatac cu o pasă lungă și din poziție de unu la unu mijlocașul nu a reușit să-și învingă adversarul. După numai două minute Pleșca iese învingător dintr-o fază similară în care oponent i-a fost Daniel Popa și a fost salvat de ”centralul” Ovidiu Hațegan în minutul 43 la o fază în care a anulat incorect pe motiv de ofsaid un gol înscris de Mrzljak.

În partea a doua a jocului dialogul dintre Sorescu și Pleșca continuă în minutul 47, dar șutul slab, cu efect al dinamovistului a fost respins fără mari probleme de goalkeeper-ul oaspeților. Când nu este Pleșca, intră în scenă Marius Constantin, așa cum a fost faza din minutul imediat următor când fundașul central a respins cu capul de pe linia porții șutul lui Dan Nistor. Soarta meciului putea fi întoarsă în minutul 59 la o fază tratată cu ușurință de Piscitelli, portarul gazdelor fiind surprins de șutul de la distanță al lui Cardoso pe care l-a respins în bara transversală. Pleșca se mai opune încă o dată golului în minutul 66 la șutul de la mare distanță trimis de Dan Nistor, dar nu a mai putut face nimic în minutul 72 la șutul lui Sorescu din 16 metri, deschis cu o pasă pe culoar de Nistor.

Golul a clarificat problema învingătoarei, cu succesul de astăzi Dinamo urcând pe loc de play-off cu 17 puncte, cu patru mai puține decât Gaz Metan, echipă care rămâne cu o singură victorie și patru înfrângeri în ultimele 5 etape.

 

Dinamo - Gaz Metan Mediaș 2-0 (1-0)

Au marcat: Mrzljak (min. 21), Sorescu (min. 72)

Dinamo (antrenor Dusan Uhrin): Piscitelli - D. Ciobotariu, Puljic, M. Popescu, G. Moura - Mrzljak, I. Filip - Sorescu (min. 82 Răuță), Nistor, R. Moldoveanu (min. 82 Brito) - D. Popa (min. 46 Perovic)

Gaz Metan Mediaș (antrenor Edi Iordănescu): Pleșca - Pleașcă (min. 46 Chamed), R. Popa, M. Constantin, Velisar - Droppa (min. 75 Drăghici), N. Roșu (min. 46 Diakota) - R. Romeo, D. Cardoso, D. Olaru - Sg. Buș

Alte știri din Liga 1