Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dinamo se îndepărtează de „zona roșie” a clasamentuluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Mai 2021

Liga 1: Dinamo se îndepărtează de „zona roșie” a clasamentului

A patra victorie consecutivă obținută de Dinamo sub bagheta lui Dusan Uhrin jr îndepărtează echipa din șoseaua Ștefan cel Mare de locurile de baraj.

Partida din această seară disputată pe teren propriu cu FC Hermannstadt a început cu emoții pentru gazde, Aralica fiind foarte aproape de a înscrie în primul minut de joc după o incursiune în flancul drept și un șut la colțul lung ce a ratat ținta. Alb-roșiii au preluat imediat controlul jocului și în minutul 23, după o lovitură de colț, Bejan a fost aproape de a deschide scorul, dar Addae a respins de pe linia porții balonul lobat cu capul de la 6 metri de fundașul gazdelor. Minutul 31 este decisiv pentru soarta partidei: o acțiune de contraatac purtată de Mihaiu este încheiată de Stoica cu un fault în careul sibienilor, iar arbitrul Lucian Rusandu a dictat penalty și eliminare pentru fundașul central al oaspeților. Anton a transformat cu un șut puternic în dreapta lui Figueiredo, care ghicise colțul, dar nu a mai avut ce face balonului bine plasat. Portarul oaspeților a limitat proporțiile scorului cu o serie de intervenții salutare în partea a doua a jocului. A început în minutul 56 la reluarea din careul mic a lui Bejan, a continuat cu parada la lovitura liberă din minutul 66 executată la vinclu de Anton și cu cea din minutul 79 la șutul din afara careului trimis de Blejdea. Nu a mai avut ce face, însă, la o nouă execuție de la punctul cu var a lui Anton în al treilea minut de prelungiri, penalty-ul fiind dictat în urma unei intervenții imprudente a lui Belu-Iordache asupra lui Fabbrini.

Așadar, dubla de la punctul cu var aduce a patra victorie la rând pentru Dinamo care face 27 de puncte și exclude din calcule retrogradarea directă. Sibienii rămân cu 20 de puncte pe locul 15 și au nevoie de o minune pentru a evita retrogradarea directă.

 

Dinamo București - FC Hermannstadt 2-0 (1-0)

A marcat: Anton (min. 34 pen. şi 90+3 pen.)

Dinamo București (antrenor Dusan Uhrin jr.): Eşanu - Bejan, Pulic, Albentosa - Sorescu, Gol, Achim, Anton, Filip – Mihaiu (min. 58 Fabbrini), Nemec (min. 68 Blejdea, min. 90+1 Morsay)

FC Hermannstadt (antrenor Eugen Beza): Figueiredo – Scarlatache (min. 84 Alhassan), Viera, Stoica, Opruţ – Vodă (min. 28 Belu-Iordache), Addae (min. 64 Mayoral), Pires, Petrescu – Aosman (min. 46 Măţel) – Aralica (min. 46 Yazalde)

Alte știri din Liga 1