Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dinamo se impune în superioritate numericăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Feb 2020

Liga 1: Dinamo se impune în superioritate numerică

După o pauză de aproape trei ani Dinamo se impune din nou în ”eternul derby” tot cu scorul de 2-1, FCSB fiind de această dată nevoită să evolueze în inferioritate numerică timp de o repriză după eliminarea lui Iulian Cristea în prelungirile primei reprize.

Fundașul central al roș-albaștrilor a fost eliminat de arbitrul Horațiu Feșnic după o lovitură de picior în față aplicată involuntar, dar violent lui Perovic în încercarea de degajare a balonului. Până la acel moment Dinamo s-a instalat la conducere după o reușită superbă a lui Sin din lovitură liberă în minutul 37, mingea trimisă cu piciorul stâng de la 22 de metri oprindu-se la vinclul din stânga lui Bălgrădean. Oaspeții începuseră promițător cu o ocazie a lui Moruțan în minutul 3 cu o minge trimisă periculos la colțul lung după un corner executat tot de el și un balon respins de Piscitelli ce i-a revenit, apoi în minutul 16 Florinel Coman, deschis perfect de Olaru, a tras puțin pe lângă poarta lui Piscitelli. Eliminarea lui Cristea din minutul 44 a fost urmată de un penalty acordat în al optulea minut de prelungiri pentru un fault evident al lui Filip la Planic, lovitura fiind transformată de Florin Tănase.

Cu superioritate numerică, Dinamo s-a aruncat în atac în startul părții secunde și după ratările lui Sorescu din minutul 53 și Daniel Popa din minutul 56, Valentin Lazăr a înscris în minutul 62 la scurt timp după ce a fost introdus în teren. Filip l-a deschis bine în partea stângă pe Sorescu, care a centrat în mijlocul careului pentru Lazăr și reluarea simplă a acestuia a modificat pentru ultima dată tabela. Meciul a fost întrerupt pentru 10 minute din cauza petardelor aruncate în teren, iar la reluare Sorescu a avut în două rânduri șansa de a marca în minutul 65, dar Bălgrădean și apoi Soiledis l-au blocat decisiv. Ceva mai insistenți în atac pe minutele de final, roș-albaștrii nu au avut coerență, așa încât au fost nevoiți să iasă de pe teren pentru a doua oară învinși în cele patru meciuri disputate în interval de două săptămâni.

 

Dinamo București - FCSB 2-1 (1-1)

Au marcat: Sin (min. 37), V. Lazăr (min. 62)/Fl. Tănase (min. 45+9 pen.)

Dinamo București (antrenor Dusan Uhrin): Piscitelli - Kostrna, Puljic, R. Grigore, Sin (min. 85 Răuță) - Filip - Sorescu, Mrzljak, Fabbrini, Moldoveanu (min. 59 V. Lazăr) - Perovic (min. 45+4 D. Popa)

FCSB (antrenor Bogdan Vintilă): Bălgrădean – Crețu, I. Cristea, Planic, Soiledis – Olaru (min. 46 Ad. Popa), L. Filip, Fl. Tănase – Moruțan (min. 46 Oaidă), Man, Fl. Coman (min. 66 Gnohere)

Alte știri din Liga 1