Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dinamo continuă derivaIonut Tabultoc / SportPictures.eu
08 Oct 2018

Liga 1: Dinamo continuă deriva

Doar a doua victorie pentru FC Botoșani în această ediție de campionat după succesul pe teren propriu cu Dinamo, dar cele trei puncte obținute urcă trupa lui Costel Enache peste ”câinii roșii” în ierarhie.

Gazdele au avut un start de meci ideal, cu gol înscris în minutul 3 de Oaidă cu un șut la colțul lung din interiorul careului după o pasă cu călcâiul a lui Ongenda, francezul fiind aproape de a dubla avantajul de pe tabelă două minute mai târziu, dar lovitura sa de cap de la 7-8 metri a trecut peste transversală. În minutul 21 tot el a trimis din lovitură liberă puțin pe lângă bara din stânga lui Penedo, apoi zece minute mai târziu Golofca nu își face pașii în careu pentru a lovi balonul centrat de Oaidă din flancul stâng. Repriza se încheie după șuturile lui Nistor și Hanca, ambele în afara cadrului porții lui Pap, și cel al lui Ongenda, telefonat, în brațele lui Penedo.

Portarul oaspeților a fost imbatabil în minutul 46 la dubla ocazie a lui Mihai Roman și Ongenda, apoi Claudiu Niculescu își impulsionează elevii și după introducerea în teren a lui Grozav, la primul meci după revenirea în Ștefan cel Mare, și Daniel Popa atacul alb-roșiilor se revigorează. Grozav trimite în cros, dar mingea trece puțin pe lângă, Nistor șutează și el din nou pe lângă poartă, apoi Popa reușește să trimită primul șut pe spațiul porții botoșenene, însă Pap este la post. Dacă șuturile nu au dat satisfacție, Katsikas încearcă cu capul în minutul 80 și trimite mult peste transversală. Aventurându-se î atac, dinamoviștii lasă spații largi în defensivă și Fabbrini, introdus de Enache la jumătatea reprizei secunde, începe să își arate calitățile. După șutul plasat la vinclu scos de Penedo în minutul 84, italianul dă lovitura de grație în minutul 90 după o pasă primită de la Golofca, șutul la firul ierbii fiind imposibil de scos de portarul oaspeților.

S-a încheiat FC Botoșani – Dinamo 2-0 (1-0), oaspeții rămânând cu un singur punct obținut în ultimele cinci etape, contraperformanță ce îi coboară pe locul 12, loc de baraj, cu 11 puncte, în timp ce moldovenii îi devansează cu un punct și un loc.

 

FC Botoșani (antrenor Costel Enache): Pap - Dumitraş, Burcă, Miron, Patache - Oaidă, Rodriguez - Chitoşcă (min. 68 Fabbrini), Ongenda (min. 74 Karaboue), Golofca (min. 90+2 Târşă) - M. Roman

Dinamo (antrenor Florin Bratu): Penedo - Corbu, Mezague, Katsikas, Popovici - Hanca, Gomelt, Nistor - Sorescu (min. 70 Moldoveanu), Subotic (min. 58 D. Popa), Salomao (min. 58 Grozav)

Alte știri din Liga 1