Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dinamo câștigă în inferioritate un meci complicatRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Sep 2019

Liga 1: Dinamo câștigă în inferioritate un meci complicat

Primul act al etapei a 11-a a Ligii 1 s-a disputat în Capitală pe arena din șoseaua Ștefan cel Mare. Revenită pe propriul gazon după numai o partidă disputată pe Arena Națională, Dinamo a primit replica ”lanternei roșii” FC Voluntari, însă jocul nu a fost unul simplu pentru elevii lui Dusan Uhrin.

O primă ocazie a lui Montini în minutul 3, lob din întoarcere din colțul careului mic după o preluare pe genunchi, a dat impresia unui joc la dispoziția gazdelor, dar ilfovenii au replicat imediat prin Țîră în minutul 15, șut la colțul lung puțin pe lângă poartă, și apoi se apropie periculos în minutele 34 și 37 la centrarea lui Ion Gheorghe și respectiv acțiunea lui Ebralidze.

Partida se animă după pauză, Nistor îl întrebuințează pe Mitrev cu un șut din afara careului de 16 metri în minutul 47, după care două minute mai târziu Țîru reia cu capul din mijlocul careului puțin pe lângă poarta lui Piscitelli. După aceste declarații ofensive făcute de ambele tabere, Dinamo deschide scorul în minutul 51 prin Montini cu o lovitură de cap după o centrare din lovitură liberă executată de Nistor, apoi în minutul 57 Sorescu șutează frumos cu efect din afara careului, dar mingea trece puțin pe lângă stâlpul de la colțul lung al porții lui Mitrev. Laidouni șutează din unghi exact pe direcția lui Piscitelli (min. 59), apoi Nistor este blocat în două rânduri de Mitrev după un contraatac (min. 60). Arbitrul Sebastian Colțescu a indicat punctul cu var din careul gazdelor după ce Popescu l-a agîțat pe Țîră, dar Căpățână nu îl poate învinge pe Piscitelli, care a agățat balonul cu mâna dreaptă și a parat lovitura de pedeapsă. Balanța s-a înclinat în favoarea celor din Voluntari în minutul 70 odată cu eliminarea lui Sorescu pentru al doilea cartonaș galben, ilfovenii profitând de superioritatea numerică în minutul 75 când Balaur a apărut oportun la limita careului mic în urma unui corner și a reluat în plasa porții lui Piscitelli. Revenit în formația din Ștefan cel Mare, Puljic a înscris golul decisiv în minutul 78 cu o reluare cu capul în urma unei centrări din lovitură liberă a lui Nistor, dar tot el a dat mari emoții colegilor săi în minutul 89 cu o reluare mai puțin inspirată în propriul careu ce a trimis balonul în bară și apoi în corner. Ultima ocazie îi aparține lui Ebralidze cu un șut frumos de la 18 metri ce a trecut puțin pe lângă vinclul din stânga lui Piscitelli.

Dinamo obține a patra victorie și cu 13 puncte trece pe locul 8 la egalitate cu Sepsi OSK și la două lungimi în urma ocupantei ultimului loc de play-off, Astra, în timp ce FC Voluntari caută să găsească aspectele pozitive din jocul din această seară pentru a uita de cea de-a șasea înfrângere consecutivă din campionat.

 

Dinamo - FC Voluntari 2-1 (0-0)

Au marcat: Montini (min. 51), Puljic (min. 78)/Balaur (min. 75)

Dinamo (antrenor Dusan Uhrin): Piscitelli - Ciobotariu, M. Popescu, Puljic, Corbu - Mrzljak (min. 70 Răuță), I. Filip - Sorescu, Nistor, R. Moldoveanu  (min. 66 Neicuțescu) - Montini (min. 82 Gabriel Moura)

FC Voluntari (antrenor Cristiano Bergodi): Mitrev - C. Costin, Fl. Achim, Balaur, Al. Vlad - Căpățînă, Gorobsov (min. 74 Mățan), Laidouni - I. Gheorghe (min. 74 Simonovski), Țîră, Ebralidze

Alte știri din Liga 1