Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Dinamo acuză arbitrajul, FC Botoșani urcă pe podiumIonut Tabultoc / SportPictures.eu
01 Oct 2016

Liga 1: Dinamo acuză arbitrajul, FC Botoșani urcă pe podium

Cele trei puncte ale întâlnirii de la Botoșani le rămân gazdelor, în timp ce Dinamo pleacă din nordul Moldovei cu un gust amar provocat de deciziile contestate ale arbitrului Lucian Rusandu.

FC Botoșani a controlat mijlocul terenului în partida din această seară și au avut o primă ocazie în minutul 8 la șutul sănătos al lui Mihai Roman ce a zguduit bara din stânga lui Brănescu. Dinamo a dat replica prin Maric în minutul 21, fundașul oaspeților reluând din plonjon cu capul o centrare a lui Lazăr, balonul lovind bara laterală din dreapta lui Iliev. Imediat după aceea gazdele deschis scorul ajutate de Romera la o fază în care Elek a trimis un șut centrare, iar fundașul dreapta al alb-roșiilor a încercat să respingă, dar a trimis mingea în propria poartă. Botoșenenii au ocazia de a-și dubla avantajul la șutul lui Willie, dar și puteau rămâne în teren fără jucătorul brazilian în minutul 40 când acesta l-a lovit pe Nedelcearu, apoi Vali Lazăr a avut o intrare peste limita regulamentului la Mușat și nervozitatea a refulat pe teren.

Performanța lui Romera de a înscrie două autogoluri într-o repriză a fost anulată odată cu semnalizarea unei poziții de ofsaid la Golofca, cel care se afla în afara jocului la faza din minutul 43, apoi imediat după pauză Rotariu apare oportun la colțul de la colțul scurt al careului mic al porții lui Iliev la un corner executat de pe partea stângă de Vali Lazăr și împinge mingea în plasă. Era minutul 52 și Maric își putea aduce echipa în avantaj dacă lovitura sa de cap din minutul 58 prindea cadrul porții, la fel ca și Rotariu șase minute mai târziu dacă nu se grăbea să șuteze din afara careului și mai înainta, fiind singur cu Iliev. Arbitrul Lucian Rusandu a avut momentul său când a ieșit la rampă în minutul 70, atunci când a acordat gratuit un penalty gazdelor pentru un presupus contact al lui Palic cu Elek. Acordându-i al doilea cartonaș galben căpitanului dinamovist, Rusandu i-a lăsat pe oaspeți în 10, misiunea lor fiind și mai complicată după ce Vașvari a transformat fără ezitare lovitura de pedeapsă. Astafei ratează singur cu Brănescu în minutul 76, iar în minutele de prelungiri Filip apare providențial pe linia porții și respinge mingea trimisă de Matulevicius.

S-a încheiat FC Botoșani – Dinamo 2-1 (1-0), un nou eșec pentru dinamoviști, care rămân la 7 puncte în spatele liderului și acuză vehement maniera de arbitraj din această seară.

 

FC Botoşani: Iliev - Dimitrov, Miron, Burcă, Muşat - Vaşvari - Golofca, Fulop (min. 63 Astafei), Willie Barbosa, M. Roman (min. 81 Cucu) - Elek (min. 73 Matulevicius)

Dinamo: Brănescu – Romera, Nedelcearu, Maric, St. Filip - Nistor (min. 68 May), Busuladzic, Palic - Rotariu, Nemec (min. 67 Gnohere), V. Lazăr (min. 85 P. Petre)

Alte știri din Liga 1