Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Derby al nou-promovatelorBogdan Balas / SportPictures.eu
21 Iul 2017

Liga 1: Derby al nou-promovatelor

Cele două echipe nou-promovate pe prima scenă a fotbalului românesc, Sepsi Sf. Gheorghe și Juventus București, s-au întâlnit în uvertura etapei a doua a Ligii 1, vineri seară, pe Stadionul Tineretului din Brașov. Formația gazdă s-a impus cu scorul de 2-1 (0-0), obținând astfel primele puncte în actuala ediție. 

Prima mare ocazie a aparținut oaspeților, în minutul 4, când Buhăescu a reluat periculos, din 5 metri lateral stânga, pe lângă poarta covăsnenilor.  Restul primei reprize s-a disputat mai mult în treimea neutră, jocul fiind aspru, însă fără veleități tehnice deosebite. Căpitanul covăsnean, Atilla Hadnagy, a căutat unele rezolvări originale de faze, cu pase printre apărătorii adverși. La o astfel de fază, Astafei a scăpat singur spre poarta adversă, însă a sprintat din poziție de ofsaid. Bucureștenii au mai avut o ocazie mare în prima repriză, în minutul 27, când Stoenac a pătruns și a șutat periculos de la marginea careului mare, balonul fiind deturnat în ultima clipă, de portarul Niczuly, în corner. Tot în prima repriză, Issa Thiaw a primit cartonaș galben pentru o talpă la mijlocul terenului. De la Juventus, avertismente au văzut în primul mitan, pentru faulturi, Cristian Petre și brazilianul Wallace.

Debutul reprizei secunde a fost în aceeași notă, cu un șah etern pe care au încercat să îl aplice reciproc, cele două combatante. În minutul 61 însă, alb-roșii au scris istorie, marcând primul gol în Liga 1. O lovitură de colț de pe partea dreaptă a fost executată de Patrick Petre, care a încrucișat cu Hadnagy. Petre a centrat pe colțul lung, de unde Damian a reluat cu capul în bară. Portarul bucureștean a respins cu noroc, Fulop, în fața porții, surprins, a împins balonul prea încet, iar un fundaș oaspete a salvat situația. Atent, pe o nouă respingere, Ghinga a atins și el abia perceptibil obiectul de joc, dar buclucașa sferă s-a dus, până la urmă, agonizant de încet pentru tribună, cu întreaga circumferință dincolo de linia porții. Așa s-a marcat primul gol al echipei Sepsi OSK Sf. Gheorghe în Liga 1. Golul nu a schimbat foarte mult aspectul jocului, unul de uzură și de luptă. Ursu a greșit grav la o minge pe care o avea sub control, fiind deposedat prin umăr la umăr de Țâră. Atacantul vizitatorilor s-a grăbit însă și a șutat  din afara careului, fără probleme pentru goal-keeper-ul amfitrionilor. Apoi Hadnagy a reluat bine din mijlocul careului, cu capul, spre rădăcina stâlpului din dreapta, dar mingea a trecut milimetric pe lângă poartă. În minutul 84, Țâră a mai avut un șut foarte bun, din afara careului, care l-a remarcat pe Niczuly care a executat o robinsonadă spectaculoasă. Soarta partidei s-a tranșat în primul din cele cinci minute de prelungiri acordate de brigada de arbitri. Patrick Petre a recuperat o minge în propria jumătate de teren, a sprintat pe stânga, a așteptat suportul și s-a sincronizat foarte bine cu Herea. Balonul a ajuns în centru, iar Herea a fructificat contraatacul șutând cu sete, în plasa porții juventine, pentru 2-0. Replica oaspeților a fost imediată, Stoenac șutând excelent, din voleu, în minutul 90+3, pentru golul care a redus handicapul și a readus emoțiile în tribună.

Finalul a fost incandescent, dar fortăreața echipei gazdă a funcționat, iar avantajul minimal de pe tabela de marcaj a fost păstrat. Pe final, portarul Niczuly și-a asumat, în interesul echipei, primirea unui cartonaș galben, deoarece a irosit timpul la repunerea balonului în joc.

 

Cele două echipe care s-au aliniat la fluierul arbitrului Adrian Comănescu, din Rm. Vâlcea:

Sepsi OSK: Niczuly – Burlacu, Ursu, Oros (min.60 Damian), Dumbravă – Issa Thiaw (min.52 Fulop Istvan), Ghinga, Astafei (min. 87 Pilibaitis), Herea, Patrick Petre – Hadnagy Atilla. Antrenor Valentin Suciu.

Juventus București: Pedro Mingote – Beța (min. 69 Țâră), Benga,Wallace, Ștefan – Lungu (min.46 Bucșa), Stoenac, Cristian Petre (min.46 Călințaru), Buhăescu, Băjenaru – Măzărache. Antrenor Daniel Oprița.  

Alte știri din Liga 1