Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Cum să îți pui singur bețe în roateDan Duta / Mediafax Foto
03 Mai 2015

Liga 1: Cum să îți pui singur bețe în roate

Atunci când adversarii săi nu o pot înfrânge, Ceahlăul este echipa care rezolvă situația: se înving singuri. Nemțenii au reușit această performanță în meciul de astăzi de sub Pietricica în care i-au avut ca oaspeți pe giurgiuvenii de la Astra.

După ce Găman a îndepărtat în ultimă instanță balonul din fața porții lui Lung junior în minutul 6, la poarta cealaltă fundașul naționalei a dat pasa decisivă pentru deschiderea scorului. În minutul 13 o lovitură de colț este urmată de o centrare în careul gazdelor, mingea este reluată cu capul în transversală de Enache, respinsă apoi defectuos de Ichim în lateral stânga de unde Găman a reluat pe spate, la fel ca în faza din minutul 6, iar același Ichim a reluat cu capul din 5 metri în plasa propriei porți, cu toate că Ben Youssef se afla la distanță de el și nu îl incomoda. Până la pauză Alibec finalizează cu un șut în bară un contraatac ce putea penaliza ofensiva disperată a nemțenilor, al căror obiectiv era obținerea de victorii pe linie până la sfârșitul campionatului, singura posibilitate de a mai spera la salvarea de la retrogradare.

Cursa pentru egalare i-a lăsat descoperiți pe nemțeni, Budescu, Florescu și Alibec fiind foarte aproape de a înscrie al doilea gol al oaspeților. Speranța revine în minutul 73 în urma unui corner, Sialmas aducând egalarea cu o lovitură de cap, dar euforia reușitei este curmată după numai 4 minute de Budescu. Mijlocașul Astrei a primit un cadou nesperat din partea portarului gazdelor, căruia îi trece printre mâini centrarea lui Seto și îl lasă să îndeplinească o simplă formalitate. Fatai dă lovitura de grație cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare a lui Laban. Fatai putea mări diferența după numai un minut, însă mingea trimisă la colțul lung din poziție de unu la unu cu Jovic trece milimetric pe lângă stâlpul din stânga goalkeeper-ului nemțean.

Se încheie Ceahlăul – Astra 1-3 (0-1), rezultat ce îi readuce pe giurgiuveni pe locul 4, în timp ce gazdele rămân pe penultimul loc și își văd obiectivul îndepărtându-se.

 

Ceahlăul (antrenor Vanja Radinovic): Jovici - Markovici, Ichim, Buden, Kneif - Aldea (min. 46 Sialmas), Achim, Sobrau - Balint, Rodrigues (min. 65 Cîrjan), Margină (min. 58 Chitoșcă)

Astra (antrenor Marius Șumudică): Lung Jr. - Gorupec, Ben Youssef, V. Găman, Morais - G. Enache (min. 58 Laban), Takayuki, Florescu, Amorim (min. 70 Fatai) - Budescu - Alibec (min. 80 Tembo)

Alte știri din Liga 1