Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Culio îndepărtează o victorie nesperatăEmil Vasilescu / SportPictures.eu
08 Dec 2018

Liga 1: Culio îndepărtează o victorie nesperată

Campioana a scăpat printre degete în secundele de final ale partidei o victorie ce părea imposibil de atins după un start de partidă dominat de oaspeții de la Gaz Metan Mediaș.

Veniți în Gruia din postura de outsider-i, elevii lui Mihai Teja au mușcat de două ori în prima jumătate de oră, deschiderea de scor producându-se în minutul 12 atunci când Ely Fernandes a luat cu două mâini cadoul făcut de Arlauskis. Portarul gazdelor a bâlbâit un balon centrat de Fofana de pe partea dreaptă a direcției de atac a medieșenilor și l-a scăpat în picioarele jucătorului din Insulele Capului Verde, care nu a ezitat să-l expedieze în plasă din 6 metri. Dezastrul prindea contur în minutul 31 când Ivanov a dublat avantajul oaspeților cu un șut cu efect cu piciorul stâng din marginea careului de 16 metri ce l-a lăsat fără replică pe Arlauskis. Golul de generic al bulgarului a fost urmat de replica lui Omrani: în minutul 43 francezul a șutat în cros de la marginea careului de 16 metri, balonul trimis de el cu piciorul drept lovind bara înainte de a poposi în plasa porții lui Pleșca.

După două schimbări forțate de accidentări efectuate în primele 45 de minute, Toni Conceicao este nevoit să o facă și pe a treia la pauză. Țucudean acuză o indispoziție, medicii îl împiedică să revină pe gazon din cauza pulsului foarte mare ce îl punea în pericol, iat tehnicianul campioanei decide să-l trimită în teren pe tânărul Petrila. Decizia nu este rea, juniorul de 18 ani dovedindu-se a fi inspirat în câteva rânduri, ceea ce a determinat iritarea lui Trif. Fundașul stânga al oaspeților reușește contraperformanța de a lua două cartonașe galbene în două minute și arbitrul Radu Petrescu l-a eliminat în minutul 63. Presiunea gazdelor la poarta lui Pleșca se mărește în mod constant și în minutul 87 Omrani aduce egalarea: o pasă lungă de 40 de metri a lui Bordeianu este atacată greșit de Cristea și vârful gazdelor l-a lobat pe portarul medieșenilor. În al treilea minut de prelungiri Radu Petrescu dictează penalty la o mână pusă de Fofana pe Ioniță, jucătorul gazdelor simulând faultul, dar Culio trage în bară și balonul iese în afara terenului.

Așadar, s-a încheiat CFR Cluj – Gaz Metan 2-2 (1-2), un pas fals făcut de gazde și o șansă pentru contracandidate de a reduce ecartul din clasament.

 

CFR Cluj (antrenor Toni Conceicao): Arlauskis - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - T. Moutinho (min. 32 Omrani), Bordeianu, Culio - Deac (min. 44 Al. Ioniţă), Ţucudean (min. 46 Petrila), A. Păun

Gaz Metan Mediaș (antrenor Mihai Teja): Pleşca - Creţu, I. Cristea, Diallo, Trif - Fofana, L. Aurelio - Olaru (min. 41 Chamed), Ivanov (min. 73 Yazalde), Ely Fernandes - Fortes (min. 66 R. Romeo)

Alte știri din Liga 1