Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Cu Alibec dispecer, Astra se impune la CălărașiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
06 Dec 2018

Liga 1: Cu Alibec dispecer, Astra se impune la Călărași

Două echipe aflate în suferință s-au întâlnit în primul meci al zilei de luni la Călărași. Gazdele de la Dunărea nu au mai cunoscut gustul victoriei în campionat de la începerea anului școlar, în 15 septembrie obținând trei puncte în jocul de pe teren propriu cu FC Botoșani, în timp ce oaspeții de la Astra au înregistrat ultima victorie în 20 octombrie la Târgu Mureș cu FC Hermannstadt.

Așadar, partida se anunța a fi ori anostă, ori una spectaculoasă și din fericire pentru publicul spectator nu a fost cazul primei variante. Ca un boxer experimentat, echipa giurgiuveană a lovit decisiv din start și a convertit pe tabelă primele două ocazii avute. În minutul 10 Mrzljak a șutat de la 25 de metri nu foarte puternic, dar bine plasat la rădăcina barei din dreapta lui Lungu și l-a lăsat pe portarul gazdelor fără replică. 0-1 și replica elevilor lui Dan Alexa a venit rapid, în minutul 12 Clemence șutează din interiorul careului la colțul scurt, dar Lazar era pe direcția balonului și a reținut cu siguranță. În schimb, la poarta cealaltă Begue este la locul potrivit, pe linia careului mic pentru a relua în plasă centrarea perfectă a lui Butean din partea dreaptă a direcției de atac a giurgiuvenilor. Era minutul 17 și tabela indica 0-2, ambele goluri fiind înscrise cu contribuția lui Alibec, autorul assist-ului de la prima reușită și al deschiderii în flanc pentru Butean la golul numărul doi. Souda are golul în bocanc în minutul 28 la o fază în care Lazar scapă balonul incomodat de un coleg din defensivă, dar francezul lovește dezechilibrat balonul și îl trimite peste transversală. Prima repriză se încheie cu marea ratare a lui Zoua, lovitură de cap ce trimite mingea peste transversala porții lui Lungu și spectatorii de pe stadionul ”Ion Comşa” răsuflă ușurați.

Tot Zoua le dă emoții în minutul 56 după o lovitură liberă executată din zona centrală a terenului cu un șut din interiorul careului trimis la colțul lung, dar balonul ocolește stâlpul din dreapta lui Lungu. Zece minute mai târziu Alibec iese din nou la rampă cu rolul de servant și dă o pasă cu exteriorul pentru Mrzljak ce îl lasă singur cu portarul gazdelor, dar șutul său din 14 metri nu prinde cadrul porții. Ratările se răzbună și în minutul 70 Mediop reduce diferența de pe tabelă cu un șut în cros din interiorul careului, angajat de Bourceanu cu o pasă inspirată, același Bourceanu având șansa egalării două minute mai târziu când a trimis din 16 metri în transversala porții lui Lazar.

S-a încheiat Dunărea – Astra 1-2 (0-2), victoria giurgiuvenilor apropiindu-i la trei puncte de locurile de play-off, în timp ce călărășenii rămân cu 17 puncte pe locul 12.

 

Dunărea Călărași (antrenor Dan Alexa): Lungu - Gligorov (min. 35 Mediop), Dobrosavlevici, Şeroni, Mendy - Al. Munteanu, Bourceanu, Honciu (min. 65 V. Munteanu) - Carnat (min. 46 Simion), Clemence, Souda

Astra Giurgiu (antrenor Costel Enache): Lazar - Butean, Bejan, Cestor, Radunovic - Llullaku (min. 90+1 R. Crişan), Koukou, Mrzljak, Begue (min. 70 V. Gheorghe) - Alibec, Zoua (min. 59 Mengolo)

Alte știri din Liga 1