Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Crește tensiunea la vârful clasamentuluiSportPictures.eu
12 Apr 2015

Liga 1: Crește tensiunea la vârful clasamentului

Steaua pierde un nou tempo în cursa de fond în care ASA Tg Mureș recuperează teren. Gâfâind, roș-albaștrii au încheiat la egalitate meciul din deplasare cu Astra Giurgiu și au acum, cu 8 etape înainte de finalul campionatului, numai două puncte avans față de ocupanta locului secund.

Elevii lui Costel Gâlcă au încercat să păstreze avantajul de patru puncte față de urmăritoarea lor atacând încă din start în meciul disputat pe arena ”Marin Anastasovici” din Giurgiu. Țucudean, Tamaș și Filip ratează bune ocazii în primul sfert de oră, iar Adi Popa este oprit eronat pentru o poziție de ofsaid într-o fază în care putea finaliza cu gol. Astra ripostează cu un contraatac ce l-a pus în valoare pe Varela, care i-a suflat din picior mingea lui Fatai și a îndepărtat pericolul de la poarta părăsită de Arlauskis. Ritmul se atenuează treptat, jucându-se mai mult în treimea mediană, iar până la sfârșitul reprizei nu mai notăm decât schimbarea lui Tănase, accidentat, în locul său intrând Stanciu.

La reluare jucătorii Astrei intră mai montați în teren și au în minutul 52 cea mai importantă ocazie de gol. Fatai taxează o imprecizie a lui Tamaș, pătrunde în careul stelist, mingea îl sare pe Arlauskis ieșit inoportun, dar Tamaș revine și îl blochează pe vârful gazdelor, mingea ajunge la Florescu, care trage de la 16 metri, dar Varela intervine providențial și respinge balonul de pe linia porții. Astra este din ce în ce mai periculoasă și De Amorim îl întinde din nou pe Arlauskis cu un șut în cros din colțul careului de 16 metri, portarul stelist respingând în corner. Era minutul 70, iar trei minute mai târziu Neagu prinde un șut frumos din afara careului, iar dacă balonul trecea cu jumătate de metru mai jos Lung junior era nevoit să-l scoată din plasă. Ultima ocazie importantă a aparținut tot steliștilor, Iancu executând puțin pe lângă stâlpul din dreapta porții lui Lung junior o lovitură liberă de la 25 de metri.

Se termină Astra – Steaua 0-0, un rezultat ce sporește tensiunea la vârful clasamentului.

 

Astra (antrenor Dorinel Munteanu): Lung Jr - Gorupec, Găman, Oros, Junior Morais - Seto, Yahaya - Enache (min. 84 Laban), Florescu, De Amorim - Fatai (min. 87 Sebai)

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): Arlauskis - Papp, Tamaş, Varela, Guilherme - Breeveld, Filip - Popa, Rusescu (min. 74 Iancu), Tănase (min. 43 Stanciu) - Ţucudean (min. 60 Neagu)

Alte știri din Liga 1