Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Cordea duce FCSB spre victorie în derbyul cu Universitatea CraiovaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Iul 2021

Liga 1: Cordea duce FCSB spre victorie în derbyul cu Universitatea Craiova

Peste 10.000 de spectatori au populat tribunele Arenei Naionale pentru primul derby al sezonului, FCSB primind vizita celor de la Universitatea Craiova.

Veniți în Capitală după două șocuri, înfrângerea din Albania din Conference League și demiterea lui Marinos Ouzounidis, oltenii au primit rapid o lovitură din partea gazdelor: după un aut bătut rapid de Cordea, Moruțan a deschis scorul în minutul 7 cu un șut de senzație cu piciorul stâng de la aproape 30 de metri lateral dreapta ce l-a surprins pe Pigliacelli, balonul intrând aproape de vinclul de la colțul lung. Reacția elevilor lui Dragoș Bon a fost imediată, doar la două minute distanță Andrei Ivan șutează din afara careului și Vlad respinge în corner, însă în minutul 16 Cordea ia o acțiune pe cont propriu în flancul drept și întoarce balonul spre centrul careului unde apare oportun Octavian Popescu și cu o reluare din prima îl învinge pentru a doua oară pe Pigliacelli. 2-0 și oltenii capătă plumb în ghete. Ivan se accidentează în încercarea de a evita un aut și este schimbat cu Gustavo, Florin Tănase este aproape de 3-0 în minutul 18, dar pasa primită de la Moruțan l-a împiedicat să lovească balonul cum trebuie și să-l învingă pe Pigliacelli. Dominarea gazdelor continuă și punctează în minutul 43 prin Cordea după o preluare largă a lui Bancu ce i-a oferit celui mai bun om al gazdelor șansa unui șut surprinzător la colțul scurt trimis de la 15 metri.

Degringolada din defensiva olteană se accentuează în minutul 60, când pe un contraatac purtat de Florin Tănase, Bălașa a evitat să-l atace pe decarul gazdelor, care a driblat larg și i-a permis lui Mateiu să încerce degajarea în corner. Tănase nu a cedat și din contra pusă, balonul a deviat în plasă pentru 4-0. Relaxați, roș-albaștrii sunt surprinși de incursiunea lui Markovici din minutul 64 care și-a înșirat adversarii întâlniți în flancul drept și l-a executat pe Vlad cu un șut din unghi. Golul le-a dat un imbold oltenilor, care au asaltat buturile apărate de Vlad și au solicitat în minutul 83 un penalty la un contact involuntar între Crețu și Gustavo, dar arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

FCSB se impune cu 4-1 și pleacă încrezătoare în Armenia pentru meciul de la Erevan cu Shakhtar Karagandy, în timp ce semnele de întrebare se înmulțesc pentru Universitatea Craiova pentru returul din Bănie cu albanezii de la FK Laci.

 

FCSB - Universitatea Craiova 4-1 (3-0)

Au marcat: Moruţan (min. 7), Oct. Popescu (min. 16), Cordea (min. 43), Mateiu (min. 60 aut.)/Markovici (min. 64)

FCSB (antrenor Dinu Todoran): Vlad - Haruţ, Creţu, Vucur, Şerban (min. 81 Perianu) - Moruţan, Ov. Popescu, Tănase (min. 68 Ondrasek) - Cordea (min. 68 C. Dumitru), Dumiter, Oct. Popescu (min. 62 Fl. Coman)

Universitatea Craiova (antrenor Dragoş Bon): Pigliacelli - Conte (min. 56 Vlădoiu), Găman, Bălaşa, Bancu - Mateiu, Bic (min. 56 Markovici) - Cîmpanu (min. 28 Baiaram), Nistor, A. Ivan (min. 17 Gustavo) - Koljici

Alte știri din Liga 1