Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Clujenii fac diferența din penaltyRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Feb 2021

Liga 1: Clujenii fac diferența din penalty

Seria rezultatelor pozitive ale Chindiei Târgoviște a fost încheiată de campioana CFR Cluj la capătul unui meci în care arbitrul Radu Petrescu nu le-a acordat gazdelor un penalty clar, iar clujenilor le-a dat o lovitură de la 11 metri la fel de evidentă.

Prima repriză nu a fost foarte ofertantă, primul balon trimis pe spațiul porții fiind consemnat abia în minutul 38 la lovitura de cap fără intensitate a lui Costache la care Aioani a reținut fără probleme. Ceva mai puternic a fost șutul lui Păun din minutul 42 care l-a întrebuințat pe portarul gazdelor, Cornel Dinu apărând la timp pentru susținerea colegului său și degajând balonul respins în lateral. Elevii lui Emil Săndoi au încheiat repriza cu un șut din afara careului semnat de Căpușă și scos cu greu de Sandomierski de la vinclu.

Imediat după pauză se produce deschiderea scorului, în minutul 51 Pițian comițând un henț evident în careu în urma unui corner executat de Păun. Același Păun a transformat de la punctul cu var și CFR a arătat în continuare maturitatea în gestionarea superiorității pe tabelă. Campioana s-a clătinat, însă, de câteva ori. În minutul 57 o minge centrată în careu de Dumitrașcu este disputată într-un meleu în marginea careului mic, meleu în care Ben Youssef l-a lovit cu cotul în gât pe Pițian, dar Radu Petrescu a lăsat jocul să continue. Nouă minute mai târziu Daniel Florea a avut balonul pe frunte la 6 metri, dar a tras peste transversală, tot el trage din afara careului pe direcția lui Sandomierski în minutul următor, iar Daniel Popa îl imită în minutul 72. La rândul lor, clujenii au o ocazie bună prin Hoban cu un șut de la 25 de metri scos de la vinclu de Aioani în minutul 74, dar imediat după aceea Dulca zguduie transversala porții apărate de Sandomierski cu un șut sănătos din prima din afara careului. Partida s-a încheiat cu un șut puțin pe lângă al lui Luis Aurelio (min. 89) și un balon trimis de Păun din afara careului care l-a izbit în cap pe Iacob (min. 90+2).

CFR obține cele trei puncte și revine la un punct în urma liderului, în timp ce Chindia rămâne pe 6 cu 28 de puncte, cu un punct în fața challenger-ului FC Botoșani.

 

Chindia Târgoviște - CFR Cluj 0-1 (0-0)

A marcat: Păun (min. 52 pen.)

Chindia Târgoviște (antrenor Emil Săndoi): Aioani – Căpuşă, Piţian, Al. Iacob, C. Dinu (min. 86 Mitrea)– Neguţ (min. 76 M. Costea), V. Raţă, M. Dulca, D. Dumitraşcu – D. Popa, D. Florea (min. 76 Berisha)

CFR Cluj (antrenor Edi Iordănescu): Sandomierski – Cr. Manea, Vinicius, Ben Youssef, Camora – C. Deac (min. 33 Luis Aurelio), William Soares (min. 46 Hoban), Gîdea (min. 7 Păun) – Chipciu (min. 73 Pereira), Debeljuh (min. 73 Rondon), Costache

Alte știri din Liga 1