Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Cinci goluri și final încins în primul meci al noii ediții de campionatRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
21 Aug 2020

Liga 1: Cinci goluri și final încins în primul meci al noii ediții de campionat

FC Argeș și FC Botoșani au dat startul ediției 2020-2021 a Ligii 1 pe arena din Trivale cu o partidă în care nu au lipsit golurile și tensiunea pe minutele de final.

Un intersezon de ordinul zilelor nu le-a permis argeșenilor să integreze noile achiziții și impactul cu prima scenă fotbalistică a fost destul de dur pentru ei. Cîmpanu a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 9 la capătul unei faze pornite de la o pasă lungă ce îl căuta pe Dugandzic, Leca și Turda au sărit la cap ca să-l blocheze pe vârful de atac și balonul a ajuns la mijlocașul botoșenenilor care a pătruns în careu și l-a învins pe Greab cu un șut pe jos. Dugandzic a fost omul reprizei pentru moldoveni, cu o reluare ce putea fi mai periculoasă în minutul 31, dar balonul a fost trimis exact pe direcția lui Greab, o bară la vinclul din dreapta portarului gazdelor în minutul 39 și cu un șut din careu deviat în corner de Turda în minutul 45.

Golul a picat în poarta gazdelor la puțin timp de la începerea reprizei secunde, în minutul 47 Rodriguez executând din flancul stâng o lovitură liberă pe poarta lui Greab, iar Chindriș a intervenit la 6 metri și a deviat decisiv balonul în plasă. O neînțelegere între Matei și Greab putea aduce în minutul 52 un nou gol pentru oaspeți, care reușesc să modifice pentru a treia oară tabela în minutul 73 prin Mihai Roman cu o deviere din 7 metri la centrarea lui Holzmann. Revirimentul gazdelor începe în minutul 78 când Mediop este faultat de Rodriguez în careul lui Pap și Deac transformă penalty-ul dictat de arbitrul Horațiu Feșnic și continuă cu super-reușita lui Năstăsie din minutul 86, un șut de pe loc de la 20 de metri ce l-a surprins pe portarul oaspeților.

Presiunea din minutele de final nu dă roade pentru piteșteni, care încep cu stângul primul lor meci la revenirea pe prima scenă, în timp ce pentru FC Botoșani succesul este unul de moral înaintea meciului din primul tur preliminar al Europa League cu Ordabasy Shymkent în Kazahstan.

 

FC Argeș - FC Botoșani 2-3 (0-1)

Au marcat: G. Deac (min. 78 pen.), Năstăsie (min. 86)/Cîmpanu (min. 9), Chindriş (min. 47), M. Roman (min. 73)

FC Argeș (antrenor Ionuț Badea): Greab - Matei, Leca, Turda, Muşat - Prepeliţă (min. 64 Năstăsie), Meza Colli - Mirică (min. 2 G. Deac), Popescu (min. 17 Honciu), Matiş (min. 17 Grecu) - Buhăescu

FC Botoșani (antrenor Marius Croitoru): Pap - Haruţ, Chindriş, Şeroni, Holzmann - Rodriguez, Florescu (min. 66 Babunski)- Ashkovski (min. 60 Keyta), Cîmpanu, Ofosu (min. 66 M. Roman) - Dugandzic (min. 76 Fili)

Alte știri din Liga 1