Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Chindia ia 6 puncte Universității CraiovaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
27 Feb 2021

Liga 1: Chindia ia 6 puncte Universității Craiova

În prima partidă disputată pe noua „casă” de la Buzău, Chindia Târgoviște a învins Universitatea Craiova și ia formației din Bănie toate cele 6 puncte din meciurile programate în sezonul regulat.

Partida nu a fost lipsită de probleme de arbitraj, „centralul” Istvan Kovacs fiind blamat de oaspeți pentru neacordarea pentru ei a două penalty-uri și pentru acordarea prea ușoară a unei lovituri de pedeapsă în favoarea Chindiei. Prima fază litigioasă a fost cea din minutul 56, atunci când în careul lui Aioani mingea a ricoșat ca la biliard, fiind imposibil de controlat de jucătorii ambelor formații și Dulca îl lovește pe Ivan în gambă în încercarea de a degaja. După numai trei minute, Cicâldău cade în colțul careului de 16 metri al Chindiei atins de Celea acuzând o lovitură puternică în bărbie, însă nici de această dată Kovacs nu indică punctul cu var. O face însă în minutul 70 în celălalt careu în urma unui duel aerian între Papp și Neguț, dar Iacob a ratat lovitura de la 11 metri trimițând în transversală. Execuția trebuia reluată deoarece Pigliacelli era intrat cu ambele picioare în teren, însă nici de această dată Kovacs nu a sesizat neregularitatea.

Iacob s-a revanșat în minutul 79 înscriind unicul gol al partidei după o fază care a curs șnur: centrarea de pe partea stângă a lui Dumitrașcu a fost așezată din preluare cu pieptul de Neguț pentru autorul golului, care a trecut printre fundașii centrali și l-a executat pe Pigliacelli. În primul minut al prelungirilor Neguț a mai făcut o preluare de efect cu pieptul la ultima ocazie a partidei, preluarea de la 20 de metri permițându-i să depășească fundașii și să șuteze pe jos, de această dată Pigliacelli fiind la post.

Chindia ia trei puncte și adună un total de 32 ce o plasează pe locul 8, în timp ce oltenii rămân cu 47 la patru lungimi în urma primelor două clasate, FCSB și CFR Cluj.

Urmează acum marți întâlnirea dintre cele două formații din sferturile de finală ale Cupei României, gazdă fiind tot arena din Crângul buzoian.

 

Chindia Târgoviște - Universitatea Craiova 1-0 (0-0)

A marcat: Iacob (min. 79)

Chindia Târgoviște (antrenor Emil Săndoi): Aioani – Căpuşă, Piţian, Celea, C. Dinu – Dulca, Raţă (min. 88 Kocic), Iacob, Dumitraşcu – D. Popa (min. 55 Neguţ), D. Florea (min. 74 Berisha)

Universitatea Craiova (antrenor Marinos Ouzounidis): Pigliacelli – Vlădoiu (min. 82 Fedele), Papp, M. Constantin, Bancu – Nistor, Mateiu (min. 73 Tudorie), Cicâldău, Căpătînă (min. 61 Camara) – Ivan (min. 82 Vătăjelu), Baiaram (min. 73 Screciu)

Alte știri din Liga 1