Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Liga 1: Cele mai bune transferuri ale primei părți de campionatRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Ian 2018

Liga 1: Cele mai bune transferuri ale primei părți de campionat

Echipele din Liga 1 Betano au fost foarte active pe piaţa transferurilor în vara lui 2017, achiziţiile înregistrate de acestea fiind decisive în multe momente. Astfel, jucătorii achiziţionaţi în precedenta perioadă de transferuri au marcat 153 de goluri (42,1 % din totalul reuşitelor) şi şi-au trecut în cont 100 de pase decisive (44,4 % din total).

Revista LPF a alcătuit cel mai bun ”11” format din jucătorii transferaţi de echipele din Liga 1 Betano în vară. Au fost luaţi în calcul doar jucătorii care au evoluat în cel puţin 12 partide din ediţia 2017-2018 a Ligii 1 Betano.

Portar
Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 30 de ani / 14 jocuri)
- A închis excelent poarta clujenilor. Deţine recordul sezonului de timp fără gol primit - 631 minute.
 

Fundași
Cristian Manea (CFR Cluj / 20 de ani / 22 jocuri)
- Produs al Academiei Gheorghe Hagi, Manea a revenit în această vară în Liga 1 Betano, dar la CFR, sub conducerea fostului mare fundaş dreapta al "Generaţiei de Aur",  Dan Petrescu. Este singurul integralist din campionat în primele 22 de etape.
Giorgios Katsikas (Dinamo / 27 de ani / 17 jocuri) - A fost stâlpul defensivei ”roş-albilor”. Şi-a trecut de trei ori numele pe tabela de marcaj.
Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 de ani / 20 jocuri) - Experimentatul fundaş brazilian a fost liderul celei mai bune defensive din campionat. Pe lângă evoluţiile din apărare, şi-a mai trecut în cont două goluri şi o pasă decisivă.
Andrei Sin (CSM Poli Iaşi / 26 de ani / 21 jocuri) - Un jucător polivalent, care s-a integrat excelent în sistemul gândit de Flavius Stoican. Un gol şi un penalty scos în 21 de jocuri.
 

Mijlocași
Alexandru Mitriţă (Universitatea Craiova / 22 de ani / 17 jocuri)
- Un jucător cu o tehnică deosebită, care a făcut diferenţa în multe momente. Şapte goluri şi două pase decisive în 17 jocuri. Originar din Craiova, a intrat rapid în inimile pătimaşilor fani olteni.
Paul Anton (Dinamo / 26 de ani / 19 jocuri) - Mijlocaşul defensiv al "câinilor roşii" a fost golgheterul echipei din Ştefan cel Mare cu şase reuşite. În plus, a mai bifat şi trei pase de gol.
Emmanuel Culio (CFR Cluj / 34 de ani / 19 jocuri) - Revenit după șapte ani în Gruia, mijlocaşul argentinian a făcut excelent legătura între compartimentul defensiv şi cel ofensiv. A înscris şi şase goluri, de fiecare dată din penalty şi a oferit o pasă decisivă.
Eric de Oliveira (Viitorul / 32 de ani / 20 jocuri) - A fost cel mai bun transfer realizat de o echipă în vară, dovadă fiind cifrele înregistrate de brazilian: șapte goluri marcate şi cinci pase decisive.

Atacanți
Constantin Budescu (FCSB / 28 de ani / 13 jocuri, FOTO)
- A continuat evoluţiile încântătoare, driblingurile şi execuţiile sale fiind aplaudate pe oricare dintre stadioanele din ţară. Cinci goluri şi tot atâtea pase decisive în 13 jocuri.
Paul Batin (Concordia / 30 de ani / 18 jocuri) - Trece prin cea mai bună perioadă din carieră, cu nouă goluri şi o pasă decisivă în 18 jocuri disputate pentru gruparea ilfoveană. 

 

sursa: lpf.ro
 

NOTĂ.

Alte știri din Fotbal