Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Campioana revine pe prima pozițieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
24 Mai 2015

Liga 1: Campioana revine pe prima poziție

”Victorie” era cuvântul de ordine pentru Steaua în meciul de pe Arena Națională cu FC Botoșani. Orice pas greșit însemna autoexcluderea din lupta pentru câștigarea titlului de campioană și nerăbdarea s-a văzut încă din primele clipe ale partidei.

Țucudean ratează prima mare ocazie de gol în minutul 2, reluând nestingherit centrarea de pe dreapta a lui Râpă, dar din mijlocul careului trimite un pic pe lângă. Suporterii roș-albaștrilor răsuflă ușurați în minutul 23, când Varela deschide scorul. Fundașul a reluat dintr-un buchet de jucători mingea centrată de Stanciu din lovitură liberă de pe partea dreaptă. Stanciu trece la finalizare în minutul 31 și trimite o lovitură de cap pe lângă dintr-o poziție similară cu cea a lui Țucudean în startul partidei, pentru ca mai apoi să înscrie în minutul 43 după o acțiune personală în care l-a depășit ușor pe Oltean și a șutat din unghi pentru a-l învinge pe Lazar.

Imediat după pauză Țucudean și Stanciu sunt aproape de al treilea gol, dar Lazar se opune șuturilor celor doi în aceeași fază. În minutul 54 lucrurile încep să se complice pentru steliști odată cu eliminarea lui Prepeliță pentru o intrare prin alunecare cu talpa sus. Gâlcă mută aruncându-l în teren pe Bourceanu, dar la numai 5 minute după intrarea sa mijlocașul vede al doilea cartonaș galben (primul fiind primit cu două minute înainte) și Steaua trebuie să joace în 9 mai bine de jumătate de repriză. Botoșenenii urcă și se cantonează în jumătatea Stelei și în minutul 81 mingea trimisă cu pământul de Batin cu capul lovește bara din stânga lui Niță.

Reduta Stelei rezistă până la final și se termină Steaua – FC Botoșani 2-0 (2-0), rezultat ce o readuce campioană pe prima poziție a clasamentului coroborat cu înfrângerea celor de la ASA la Giurgiu. Păstrarea titlului va depinde, prin urmare, de rezultatul de la Iași din ultima etapă.

 

Steaua (antrenor Costel Gâlcă): Niţă - Râpă, Tamaş, Varela, Toşca - Prepeliţă, Neagu - A. Popa, Rusescu (min. 59 Bourceanu), Stanciu (min. 84 Latovlevici) - Ţucudean (min. 71 Papp)

FC Botoşani (antrenor Leo Grozavu): Lazar - Patache, Ngadeu (min. 46 Martinus), Oltean, Acsinte - Danci (min. 69 Ivanovici), Vaşvari - Ngankam, Croitoru (min. 28 Roșu), Faug-Porret – Batin

Alte știri din Liga 1