Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Campioana câștigă greu în fața unei nou-promovateFlaviu Buboi / SportPictures.eu
16 Iul 2021

Liga 1: Campioana câștigă greu în fața unei nou-promovate

Un start fulminant, cu două goluri în 12 minute, lăsa să se întrevadă o victorie facilă a campioanei CFR Cluj în Gruia contra celor de la FC U Craiova.

Deac a deschis scorul în minutul 10 după o pasă primită la limita careului de 16 metri de la Latovlevici, un marcaj larg al lui Kovacic și un șut printre picioarele fundașului ce i-a scurtat portarului Gremsl timpul de reacție și a permis balonului să intre în plasă. Șocul primirii golului i-a debusolat pe elevii lui Adrian Mutu, care au gafat din nou prin același Kovacic două minute mai târziu și i-au permis lui Chipciu să rămână singur cu Gremsl. Scărița încercată a fost respinsă de portarul oaspeților, însă balonul a ajuns la Tahiri și marocanul a șutat din prima și a dublat avansul gazdelor pe tabelă. Tehnicianul oltenilor a reușit să stopeze degringolada din defensivă și să redreseze evoluția elevilor săi. Kovacic și-a recuperat o jumătate de greșeală în minutul 22 când a dat cu capul o pasă decisivă pentru Bauza, șutul acestuia de la 16 metri fiind deviat de Ciobotariu și, păcălit, Arlauskis a fost nevoit să scoată balonul din plasă. Mai mult decât atât, oltenii au reușit surprinzător egalarea în minutul 33 după ce defensiva clujenilor s-a dovedit a fi din nou vulnerabilă în duelurile aeriene, Baeten reluând cu capul o centrare din corner a lui Albu și învingându-l din nou pe Arlauskis.

Startul pății secunde le-a aparținut gazdelor, Gremsl intervenind decisiv în două rânduri, la șutul lui Susic de la 30 de metri (min. 46) și la reluarea cu capul a lui Ciobotariu (min. 47), apoi presiunea pusă de elevii lui Marius Șumudică a dat roade în minutul 75. O fază lucrată de Tahiri și Păun în flancul stâng a continuat cu o pasă în centrul careului pentru Omrani prelungită de jucătorul francez pentru Petrila, care, venit lansat, l-a învins pe Gremsl de la limita careului mic. A fost ultima fază importantă a meciului, clujenii dovedindu-și maturitatea și controlând cursul partidei până la finalul ei.

 

CFR Cluj - FC U Craiova 3-2 (2-2)

Au marcat: Deac (min. 10), Tahiri (min. 12), Petrila (min. 75)/Bauza (min. 22), Baeten (min. 33)

CFR Cluj (antrenor Marius Șumudică): Arlauskis - Susic, Ciobotariu, Graovac, Latovlevici (min. 63 Camora) - Deac, Hoban (min. 64 Rodriguez), Tahiri (min. 83 Costache) - Petrila, Omrani (min. 77 Debeljuh), Chipciu (min. 63 Păun)

FC U Craiova (antrenor Adrian Mutu): Gremsl - Negru (min. 88 Paramatti), Diallo, Kovacic, Huyghebaert - Asamoah, D. Albu (min. 73 Albu), R. Baeten - R. Răducanu (min. 73 Vieira), C. Bălan (min. 62 Achim), Bauza

Alte știri din Liga 1