Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
Liga 1: Cadouri costisitoareRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
30 Apr 2017

Liga 1: Cadouri costisitoare

Claudiu Niculescu a câștigat confruntarea cu fostul său coechipier Flavius Stoican și i-a atârnat o adevărată piatră de moară în încercarea acestuia de a scoate Pandurii Târgu Jiu din zona nisipurilor mișcătoare. În primul meci al returului play-out-ului, echipa gorjeană a pierdut partida disputată pe teren propriu la Turnu Severin în compania celor de la FC Voluntari după ce a făcut o serie de cadouri de care ilfovenii au profitat și le-au convertit pe tabelă.

Totul a fost decis în prima repriză, când Cazan a deschis scorul în minutul 33 cu un șut din careul mic după ce portarul Popescu a respins în față lovitura de cap a lui Spahija, apoi Popadiuc a dus scorul la 0-2 cinci minute mai târziu trimițând în plasă de la limita careului de 6 metri al gorjenilor centrarea lui Voduț la care Cernat luftase inexplicabil. Vârful de atac al ilfovenilor a intrat în posesia balonului după ce a profitat de gafa fundașului Ilie care a încercat să-l retrimită portarului Popescu. Putea fi 0-3 în prelungirile primei reprize, dar Căpățână a ezitat prea mult și în cele din urmă a trimis peste transversală în condițiile în care era singur cu goalkeeper-ul Pandurilor în careul de 16 metri.

Gorjenii dau semne că există în atac în minutul 50 prin Surugiu, autor al unui șut de la aproape 30 de metri ce a mușcat transversala porții lui Balauru, apoi 9 minute mai târziu portarul ilfovenilor a fost atent și a prins un șut al lui Firțulescu din colțul careului mare. Avântați în ofensivă, elevii lui Flavius Stoican lasă spații mari în defensivă și în minutul 65 un contraatac supranumeric al oaspeților a dus balonul la Maftei în flancul drept, centrarea lui deviată de Cioinac nu a mai fost ajunsă de Adrian Bălan și a ieșit în corner. După numai două minute Cernat înscrie golul al treilea după o pasă neinspirată a lui Popescu și bâlba lui Păcurar de care a profitat Novac și i-a pasat lui Bălan, cel care i-a pus pe tavă balonul decarului oaspeților. Firțulescu lovește bara din lovitură liberă în minutul 73, apoi Yasin Hamed îl găsește perfect cu o centrare din flancul stâng pe Surugiu la 7 metri de poarta lui Balauru, reluarea acestuia cu capul lăsându-l fără replică pe goalkeeper-ul ilfovenilor. Chiar dacă au forțat atacul, gorjenii au fost aproape de a primi și golul 4 în ultima secundă a timpului regulamentar, dar Popescu s-a întins și a respins în corner mingea lobată de Cernat din interiorul careului.

Scor final Pandurii – FC Voluntari 1-3 (0-2), rezultat ce îi menține pe gorjeni pe locul de baraj cu 17 puncte, la egalitate cu Concordia, dar cu un golaveraj mai bun, în timp ce jucătorii lui Claudiu Niculescu urcă pe locul 3 cu 27 de puncte, cu trei mai puține decât Gaz Metan și patru în urma liderului CSM Poli Iași.

 

Pandurii Târgu Jiu (antrenor Flavius Stoican): I. Popescu – G. Negoiţă, Ene (min. 46 Hamed), Fl. Ilie, Buşu – Ket (min. 80 Erico), Cioinac – Firţulescu, Păcurar, Surugiu – Negruţ (min. 53 Dodoi)

FC Voluntari (antrenor Claudiu Niculescu): Balauru – Maftei, Spahija (min. 61 Balaur), Cazan, Acsinte – Marinescu, Novac – Căpăţână (min. 77 G. Deac), Cernat, Popadiuc – Voduţ (min. 55 Ad. Bălan)

Alte știri din Liga 1